"Orta segment yatırımlara ihtiyaç var"...

LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal, “Önümüzdeki dönemde yatırımların lüks otellerden daha ziyade orta kademeye hitap eden yatırımlar olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Orta segment yatırımlara ihtiyaç var"...

Dünya turizm sektörünü buluşturan "Turkey Hospitality Summit - Türkiye Konaklama Zirvesi”nde yabancı yatırımcılara Türk otelcilik sektöründeki büyüme potansiyelini değerlendiren FETOB Başkanı, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal,  “Önümüzdeki dönemde yatırımların lüks otellerden daha ziyade orta kademeye hitap eden yatırımlar olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Dünyanın önde gelen ticari enformasyon şirketi NESABA tarafından TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) ile TUROFED’in (Türk Otelciler Federasyonu) desteğiyle gerçekleştirilen, Türkiye ve dünyadan sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yetkililerinin konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Konaklama Zirvesi" kapsamında düzenlenen ‘Turizm ve Otelcilik Sektöründe Sürdürülebilirlik’ konulu panelin moderatörlüğünü; FETOB Başkanı, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal üstlendi.

Panelin açılışında yaptığı konuşmada Turizm sektöründe çok büyük adımlar atıldığının altını çizen LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal,  “Türkiye turizmde fırsatlar ülkesi. Sektöre yabancı yatırımcıların çok büyük bir ilgisi var. Türkiye’de turizm sektöründe her segment için bir fırsat var ancak  yeni dönemde lüks segmente nazaran orta segmente yönelik yatırımlara ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

'Strateji var ama planlama yok'...

FETOB Başkanı, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal,  Türkiye’de doğru stratejiler üzerine kurulan turizm sektöründe doğru planlamanın önemini  ifade eden konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sektörümüz çok doğru stratejiler üzerine kurulu ancak, doğru planlama yapamadığımız için yabancı yatırımcı uzun ve kısa vadede yatırım yapmakta zorlanıyor. Yabancı yatırımcı için planlama eksikliği en çok zorlandıkları konu. Yatırımcı, yatırım yaparken uygun fiyatlı arazi, kaliteli eleman ve tederakçi gibi doğru planlamanın paydaşlarını birarada görmek istiyor. Bütün bunları doğru planlama üzerine kurgulayabilirsek yabancı yatırımcı da zorluk yaşamaktan kurtulur."

Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerinin turizm faaliyetleri planlama, pazarlama, araştırma ve geliştirme, eğitim, organizasyon açısından sürdürülebilirlik odaklı olarak belirlendiğinin de altını çizen Silahtaroğlu Baykal, “2023 yılında hedeflenen 63 milyon turist sayısıyla turizm gelirleri en yüksek ülkeler sıralamasında  5. sıraya yükselmeye odaklandıysak yatırımlarda doğru planlama yapmamız gerekiyor. Yabancı yatırımcı Türkiye’de turizm fırsatı yakalarken planlama eksiklikleri nedeniyle geri adım atmamalı” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.