Orjin Grup Bebek Otel’den vazgeçti

İnşaat için gerekli izinleri alma süresinin uzunluğu gerekçesiyle Orjin Grup, Katarlılara satıldığı haberleri çıkan Bebek Otel projesinden vazgeçti.

09/12/2018 22:56
Orjin Grup Bebek Otel’den vazgeçti

Orjin Grup'un ortağı Yıldırım sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "İzinleri almak için süre 3-6 ay sürer sanıyorduk iki yıl sürecekti, biz de vazgeçtik" dedi. Katarlılara satıldığı haberleri çıkan Bebek Otel'le kiralamak için prensipte anlaşan Orjin Grup'un ortağı Zafer Yıldırım, projeden vazgeçtiklerini açıkladı.

Yıldırım, bürokratik izin sürelerinin beklediklerinden fazla olması nedeniyle projeden vazgeçtiklerini söyledi. Zafer Yıldırım, Karaman Ailesi'nin sahip olduğu otel hakkında şu açıklamalarda bulundu: "3-6 ay arasında otelin içi ve dışında kafamdaki tadilatları yapabileceğimi düşünüyordum. Boğaz Bölgesi imarda zor bir yer. Bir sürü izin almak gerekiyor. Sonradan baktık ki izinleri tamamlamamız iki yılı aşacak. Bu yüzden projeden vazgeçtik."

Mülkün sahibi Karaman Ailesi ile prensipte anlaştıklarını ifade eden Yıldırım, “Türkiye'de bu tip izinleri almak uzun sürüyor. Bebek zor bir bölge. İçindeki odaları da değiştirmek istemiştim” diyerek sözlerini noktaladı. 1955 yılında açılan Bebek Otel İstanbul sahil hattının ikonik binalarından biri.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.