OPET’ten Troia yılında Arkeo-Köy’e destek

2018 Uluslararası Troya Yılı kapsamında OPET’in desteğiyle, TEVFİKİYE ARKEO-KÖY oluyor.

08/10/2018 08:53
OPET’ten Troia yılında Arkeo-Köy’e destek

Halil Öncü-Çanakkale

TÜRSAB Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Ahmet Çelik, TROİA 2018 yılı projesinin geldiği noktanın Çanakkale turizmine büyük değer kattığına dikkat çekerek, Antik Kentin yanında yer alan Tevfikiye köyünün OPET’in destekleri ile Arkeo-Köy olmasını ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Çok teşekkür ediyoruz!

Hayal olarak başladıkları 2018 Troia Yılının ilan edilmesi ile birlikte Çanakkale’nin turizmde büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Ahmet Çelik, Troya örenyeri, bölgeye yapılacak olan müze ve Tevfikiye köyü değişimi için büyük katkı koyan OPET’e çok teşekkür etti.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer ile birlikte OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ile bir araya gelen Ahmet Çelik yaptığı açıklamasında, “ Bundan çok kısa zaman önceydi, Sayın Valimizin bilgisiyle Sayın Vali Yardımcımız Bekir Sıtkı Dağ ve ÇATOD Başkanımız Armağan Aydeğer ile birlikte OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Sayın Nurten Öztürk hanımefendiyi ziyaret etmiş ve kendilerine Troya 2018 hayalimizi anlatmış ve Tevfikiye köyü ve diğerleri için OPET Gelibolu Yarımadası Tarihe Saygı Projesi örneğinde olduğu gibi Troya Milli Parkı içindeki köylerimizin kalkınması için bir hamlenin Opet desteğiyle yapılmasını dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışmıştık. Kendisi bize “gelip gezeceğim bir şiir yazarsam bu iş olur” demişti ve akabinde o şiiri yazdı. Troya örenyeri yapılacak olan müze ve Tevfikiye köyü değişimi ile ziyaretlerin üç ayakta olacağı ve böylelikle ziyaretçilerin tam günlerini bölgede geçirip şehrimizde konaklamaların artacağını ve sonunda bölgemize katkısını hayal etmiştik. Bugün Nurten Öztürk hanımefendiye teşekkür ederken Tevfikiye köyündeki değişiklikleri görünce hayallerimiz ancak bu kadar gerçekleşebilir diye iç geçirdik. Bu arada Arkeo köy sürecinin gerçekleşmesindeki çok kritik emek ve katkıları ile Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a, sürecin liderliğini yürüten Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya, Vali Yardımcılarımız Turan Yılmaz ve Abdullah Köklü’ye, Arkeo-köy sürecinin başlatılması ve yürütülmesindeki çok değerli emek ve katkılarıyla Çanakkale geçen dönem Vali yardımcılarımızdan Bekir Sıtkı Dağ’a ilgili tüm kamu kurum ve temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

Arkeo-Köy’e hayat katacak!

Çanakkale Valiliği ve OPET tarafından imzalanan protokol kapsamında OPET’in Tevfikiye Köyü’nde yaptığı yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları ile Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden köy içi yol, çevre ve meydan düzenlemesi, köy meydanında yapımı devam eden taş döşemesi çalışmalar ve anfi tiyatro şeklinde tasarlanan geniş bir ovaya bakan ziyaretçilerin adeta bir seyir alanı şeklinde vakit geçireceği Truva Meydanı da Arkeo-Köy’e hayat katacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.