Onur Air, MD leri yeniliyor

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, AB tarafından karbon emisyonlarına getirilen sınırlama nedeniyle 2012 yılında yürürlüğe girecek yeni uygulamaya hazırlık olmak üzere filosunda bulunan MD (McDonnell Douglas) tipi uçakları Airbus 320 ve Airbus 321'lerle değiştireceklerini söyledi.

31/12/2019 23:40
Onur Air, MD leri yeniliyor

Karbon emisyonu sınırlaması ve filo yenileme programı çerçevesinde, Onur Air Havayolları MD tipi uçaklarını Airbus 320 ve 321'lerle yenileyecek. Onur Havayolları?nın Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilere verdiği iftar yemeğinde Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği'nin Kyoto Anlaşması ile karbon emisyonlarına getirilen sınırlamaları sonucu havacılık sektörü için alınan kararları çok önemsediklerini vurgulayan Bolukçu, "Onur Air olarak gereken çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda 2012 yılına kadar filomuzda bulunan MD (McDonnell Douglas) tipi uçakları Airbus 320 ve 321'lerle değiştireceğiz.

Önümüzdeki yıl filomuzdaki MD'lerin yarısını göndermiş olacağız. MD tipi yolcu uçakların Türkiye'nin coğrafi şartları için en uygun olduğunu söyleyebilirim ama biz de ticari bir kuruluş olarak bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde 2012 yılında devreye girecek olan 'Karbon kotası borsası'na takılırız" dedi.

Çapraz uçuşlara da yakında başlayacaklarının müjdesini veren Şahabettin Bolukçu, "Çapraz uçuşlara başlayıp farklı şehirleri birbirine bağlamayı planlıyoruz" dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı?na şimdilik uçmayı planlamadıklarını belirten Bolukçu, "Biz rekabeti seviyoruz. Ancak bu rekabet biraz adaletli olmalı. Bizim Sabiha Gökçen?den uçuş yapmamız için sürekli teklif geliyor. Ama Atatürk Havalimanı?nda yerleşmiş bir düzenimiz var. Biz şuan ki durumdan memnunuz" diye konuştu.

Son olarak tüm dünyada krize karşı önlemler alınıp, teşvik edici paketlerin devreye sokulduğu bir dönem içerisinde olunduğunu söyleyen Şahabettin Bolukçu, "Antalya Havalimanı'nda işletmeci iki firma var ve Çelebi-IC'nin işletme süresi sona eriyor. Bunundan sonra tek bir işletmeci meydanda söz sahibi olacak.

Fraport-IC ortaklığının tüm havalimanını işletecek firma olmasıyla birlikte yılbaşından itibaren yolcu başına alınan 15 Dolar'ın ücretin 15 Euro'ya çıkarılacağı duyumunu aldık. Doğruluk derecesini bilmiyoruz. Ancak bu da çok yüksek bir zam anlamına geliyor. Neden böyle bir şey yapılıyor anlam veremedik doğrusu" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.