Önlem almak varken, bu yasakçı zihniyet neden?

Zeytinli Rock Festivali'nin Burhaniye Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına tepki gösteren Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt, "Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; tedbir ve önlem almak varken, yasaklamak veya izin vermemek neden?" dedi.

15/08/2022 00:40
Önlem almak varken, bu yasakçı zihniyet neden?

(I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yıl 11’incisinin yapılması planlanan, 5 gün sürecek, 70 müzik grubunun sahne alacağı “ Zeytinli Rock Festivali “ etkinliğine Burhaniye Kaymakamlığından izin çıkmadı. (Yasaklandı!)

Açıklamaya baktığımızda geçmiş senelerde yaşandığı ve şikayete konu olduğu iddia edilen güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları ve ortaya çıkan istenmeyen durumlar gerekçe gösterilerek kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru ve çevrenin korunması amacı gösterilerek ilgili festivale izin verilmedi. (Yasaklandı!)

Evet tedbir ve önlem almak, kural getirmek, düzenleyici firma ile daha fazla iletişim ve işbirliği içerisinde kalarak yukarıda bahsi geçen ve iddia edilen şikayetlerin önüne geçmek mümkünken yasakçı zihniyete başvurmak neden?

Bu ardı arkası kesilmeyen yasaklar ve artık neredeyse hayat tarzına müdahale edecek kadar sivrilmek neden?

Bu çember içerisinde hep birlikte yaşamıyor muyuz? Bu yasaklar, ötekileştirmeye varan kısıtlamalar ve gruplaştırma neden?

Kaldı ki dünyayı etkisi altına alan pandemi belasının en fazla etkilediği sektörlerin başında kongre, toplantı, fuar, etkinlik ve organizasyonlar gelirken 70 civarında müzik grubunun ve 50 civarında sektör paydaşının içerisinde olacağı bir festivale izin vermemek neden?

Bu insanların zorlu geçen bu süreçte, ayağa kalkmaya ve yaralarını sarmaya çalışırken evlerine götürecekleri ekmeğe de mani olmuyor musunuz?

Elbette ki kamunun toplum yararı ve huzuru düşünülerek alacağı her türlü karara saygı duyar ve desteleriz. Lakin, müziğin pozitif enerjisi, coşkusu, birleştirici ve bütünleştirici tarafına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız varken gelin bu yasaklara başvurmayın..

Hayat tarzlarına ve beklentilere daha fazla göz açın, kulak verin..

Yasaklamak, izin vermemek yerine ilgili düzenleyici firmalarla daha fazla iletişim içerisinde olun..

Bu vesileyle; ilgili regülasyonlar dahilinde müzik yayın saati kısıtlamasının da ivedilikle gözden geçirilmesi başta eğlence sektörü olmak üzere ülkemize ve güzide şehrimize bunun için gelen münferit misafirler, destinasyon düğünleri, ilgili organizatörler ve toplumun geniş bir kesimi tarafından beklenmektedir..

Müzikle bir arada kalmak dileğiyle..

Dostlukla kalın.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.