Ömer Tosun: 3 Bin 500 Euro'ya oda satıyoruz

İndigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, "Kapadokya’da bizim misafirlerimizin günlük harcadığı rakamın konaklama dahil 1000 Doların altına düşmesi mümkün değil. Turizmin çeşitlendirilmesi dediğimiz şey de aslında bu oluyor. Biz ülkemizi daha üst seviyeye pazarlamak istiyoruz" diye konuştu.

27/05/2023 00:25
Ömer Tosun: 3 Bin 500 Euro'ya oda satıyoruz

Bloomberg HT yayına katılan ve Kapadokya’da lüks termal sağlık turizm tesisleri kurduklarını aktaran İndigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, "Kapadokya’da bizim misafirlerimizin günlük harcadığı rakamın konaklama dahil 1000 doların altına düşmesi mümkün değil. Turizmin çeşitlendirilmesi dediğimiz şey de aslında bu oluyor. Biz ülkemizi daha üst seviyeye pazarlamak istiyoruz" diye konuştu.

Turizm sektörünun pandemiden sonra büyük bir kriz atlattığını ve artık bugün turizmin toparlandığını söyleyen İndigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, sahil bölgelerinin iyi gittiğini belirtti. Tosun, "Rusya-Ukrayna savaşı var ama aldığımız bilgilere göre yaz dönemi iyi geçecek gibi gözüküyor üstelik geçen seneden de iyi olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

"3 Bin 500 Euro'ya oda satıyoruz" 

The Museum Hotel olarak çok yoğun bir yıl geçirdiklerinin altını çizen Tosun'un dile getirdiği noktalar özetle şöyle; "Kapadokya dünyanın en nadir bölgelerinden birisi. Ben aynı zamanda Kapadokya Turizm ve Yatırımcılar Derneği’nin de Başkanıyım. Mesela Amerikalı veya bir Brezilyalı, Çinli sahile gelmez ama bize gelir gibi böyle dünyanın farklı Ülkelerinden turist ağırlıyoruz.

Mesela bir Antalya turizminde günlük 100 Dolarlık bir turizmden bahsediyoruz ama Kapadokya’da bizim misafirlerimizin günlük harcadığı rakamın konaklama dahil söylüyorum 1000 Doların altına düşmesi mümkün değil. Bizde otelde konaklayacaksanız 150 Euro'nun altında yer bulamazsınız, biz 3 Bin 500 Euro'ya oda satıyoruz, balona biniyorsunuz 300 Dolar ödüyorsunuz ve bu da Ülkemize girdi sağlıyor. Yani bölgemizin ülke turizmine katkısı nedir, nasıl bir katkı sağlıyor ve Kapadokya turizminin örnek oluşturup ülkemizin diğer yörelerine de dağıtmak istiyoruz.

Turizmin çeşitlendirilmesi dediğimiz şey de aslında bu oluyor. Biz ülkemizi daha üst seviyeye pazarlamak istiyoruz. Aslında şimdi artık herşey dahilde de pahalı satan örnekler var ve bunların daha da gelişmesi lazım.

"Kapadokya'ya lüks termal otel yapıyoruz"

Biz İndigo Group olarak 15 senedir Kapadokya’da olmayan termal suları çıkarmak için uğraştık ve çıkardık. Şimdi Kapadokya’da lüks termal sağlık turizm tesisleri kurmak istiyoruz. Bir tanesini zaten kuruyoruz, 160 bin metrekareye bir tesis kuruyoruz, içerisinde 100 tane villa yapıyoruz, bir Spa olacak, lüks restaurant’lar olacak, 2500 metrekare bir lagoon olacak. Ve her şeyiyle donanımlı bir sağlık merkezi koyacağız. Gelen insanlar hem Kapadokya’yı görecekler hem de sağlık konusunda ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.