Oktoberfest başlıyor...

Antalya’da her düzenlenen ancak son yıllarda sıkça polemiklere sebep olan Alman Bira Festivali (Oktoberfest) ile ilgili Büyükşehirden açıklama geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Oktoberfest başlıyor...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 21-23 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Oktoberfest etkinliğiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Oktoberfest etkinliğinin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmediği bildirilen açıklamada, "Turizm başkenti Antalya'nın tanıtıma katkı sağlayan her etkinliğe olduğu gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu organizasyona da sadece tanıtım desteği vermektedir.

Her yıl milyonlarca Alman turistin ziyaret ettiği Antalya'da binlerce yabancı da yerleşik olarak yaşamaktadır. Kentimizde onları da düşünerek etkinlikler yapılması doğaldır. Bu bağlamda gerçekleştirilen Oktoberfest'i binlerce yabancı konuk ziyaret etmektedir. Turizm için bir çekim noktası olan festivale gelen turistler kent merkezini ve Kaleiçi gibi yerleri gezerek, esnafa da katkı sağlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
 
FİRMA İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI...
 
Açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde artan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle hassas bir tutum sergileyerek, bu yılki etkinliğin iptali konusunda organizatör Turset firmasıyla görüşmeler yaptığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
 
"Acılı günler geçirdiğimiz bu dönemde bu etkinliğin yapılmaması ricasında bulunmuştur. Ancak Turset firması, Oktoberfest ile ilgili turizm acenteleriyle bağlantıların çok önceden yapıldığını, etkinliğe 10 binin üzerinde turistin geleceğini belirterek, iptalin mümkün olamayacağını bildirmiştir.Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oktoberfest'in bu yıl yapılmaması konusunda gerekli girişim ve çabayı göstermiştir. Etkinliği gerçekleştiren firma, turizm anlaşmalarını çok önceden yapmış olması ve binlerce turistin mağduriyeti söz konusu olabileceğinden etkinliği iptal edememiştir."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.