O ülkeden 10 yıl sonra turist geldi

Slovakya'nın en büyük tur operatörünce, 10 yıl aradan sonra Dalaman Havalimanı'na 300 kişilik turist grubu getirildi.

11/05/2018 00:54
O ülkeden 10 yıl sonra turist geldi

Dalaman Havalimanı'nda TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı tarafından karşılanan Slovak turistlere, lokum ikram edilip, karanfil verildi. Aralarında Slovakya'nın önde gelen gazete ile televizyon muhabirlerinin yanı sıra acente yetkililerinin bulunduğu heyet, kültür ve şehir turlarına katıldı.

Havalimanından otobüslerle alınan Slovaklar önce teknelerle Dalyan turuna çıkarıldı, ardından Fethiye'de tarihi yerler gezdirildi. Yabancı basın mensupları turistik ilçelerin çekimlerini yaparak esnafla röportaj yaptı. Muğla'nın turistik Marmaris, Bodrum, Göcek ve Fethiye ilçelerinde turlara katılan Slovak medya ve acente temsilcileri gezi sonrası belediye başkanları ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacak.

10 yıl aradan sonra Dalaman'a operasyon başlattık

Slovakya'daki tur şirketinin sahibi Milko Mirkovic, "10 yıl aradan sonra Dalaman'a operasyonu başlatmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Çok iyi bir karşılama oldu güzel bir sezon diliyorum" dedi.

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ve Peninsula Bölge Müdürü Ali Kırlı ise, "Eylül ayına kadar 10 günde bir 200 kişilik Slovak turist grubu, Muğla'nın turistik ilçelerine gelecektir. İkili ilişkilerin meyvesini bir kere daha görüyoruz" dedi.

(DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.