O ülkede hava limanları sessizleşecek

Rusya'daki hava limanlarında "Gereksiz anonslar" için sınırlama geliyor.

16/10/2018 10:52
O ülkede hava limanları sessizleşecek

Rusya'daki hava limanlarında "Gereksiz anonslar" için sınırılama geliyor. Hava limanlarında sefer sayıları ve kapı kapanış anonslarının sayısını azaltmaya yönelik pilot çalışma başlatıldı. Amaç, hem yolcuların, hem de mürettebatın daha az stresli bir uçuş yaşaması... "Sessiz hava limanı" konsepti Helsinki, Varşova, Münih ve Singapur gibi şehirlerde de uygulanıyor.

Rusya'da dört hava limanı işleten ve söz konusu inisiyatifi başlatan Basel Aero şirketinin verilerine göre, uçuş sayısının arttığı yaz aylarında, örneğin Krasnodar Krayı hava limanlarında geceleri bir saat içinde sessiz geçen her 50 dakikaya karşılık 10 dakikalık "gürültülü anons" düşüyor. Gündüz saatlerinde ise bu oran 36'ya 24 şeklinde.

Yolcuların yüzde 82'si check-in için tabloları tercih ediyor

Yolcular arasında yapılan bir anket de yüzde 82'sinin check-in için tabloları kullanmayı tercih ettiğini ortaya koydu. Anonsları tercih edenler ise, sadece yüzde 2. Biniş ve kapı bilgileri söz konusu olduğunda da bu oran ancak yüzde 4,5'e çıkıyor.

Şirket yetkilileri pilot projeye dahil olan hava limanlarında anons sayısının azaltılması ile ilgili şikayet almadıklarını aktarıyor. Ancak hava limanı yönetimlerinin başlattığı inisiyatifin genel kural olarak yürürlüğe girebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'nın onayı şart. Bakanlık inisiyatifi incelediklerini açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.