O şehirde turistlere PCR testi otellerde yapılacak

Didim Turizm Derneği (DİTUR) tarafından Didim’de güvenli turizm sertifikalı otellerde yeni uygulanacak olan bazı kurallarla ilgili olarak, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer'in katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

05/08/2020 22:21
O şehirde turistlere PCR testi otellerde yapılacak

Aquasis Otel'de gerçekleşen toplantıya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ile turizmciler katıldı. Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tuncer, güvenli turizm sertifikalı otellerde salgın önlemlerinin devam etmesinde sorun olmadığını ancak yurt dışından gelen

konukların geri dönüşlerinde ülkelerinin istediği son 48 saat içinde alınmış PCR testi olarak bilinen test zorunluluğunun limanlar ile hava alanlarında yapıldığını, bunun yığılmalara neden olduğunu, isteyen misafirlerin bu testi otellerde yaptırabilme imkanı için sağlık müdürlükleri ile yapılan çalışmalarla programlı bir şekilde yapılması için bazı kurallar oluşturulması gerekliliğini anlattı.

ZORUNLU TEST HATIRLATMASI

Hüseyin Çalışkan imzalı habere göre Tuncer, ilk hafta Sağlık Bakanlığı personeli ile yürütülecek çalışmaların daha sonra bakanlıkça eklenecek sertifikalı sağlık kurumları aracılığı ile yaptırılabileceğini belirtti. 500 yatak kapasitesini aşan otellerdeki sağlık personelinin de akredite olmuş sağlık kurum personeli olması zorunluluğu olduğunu kaydeden Tuncer, otellerin bu konuda misafirlerin

taleplerinde yönlendirici olmalarını istedi ve gelen turistlerin ister istemez bu testi yaptırmak zorunda olduklarını, test yaptırmadan çıkış yapanların gittikleri ülkede 14 günlük zorunlu karantina uygulamasına tabi olacaklarını, dolayısıyla Türkiye’den çıkış yapmadan 48 saat öncesinde bu testi yaptırmak isteyeceklerini bildirdi.

İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın güvenli turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından bu taleplerin artacağı öngörülerek uygulamanın hayata geçirilmesinde otelcilere görevler düştüğünü de hatırlatılan Tuncer, Aydın’da başlayacak olan bu uygulamanın İzmir, Muğla ve Antalya’da da devreye gireceğini, salgınla mücadele ile kaybedilen turizm günlerinin geri kazanılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.