O Avrupa ülkesinde tüm oteller kapatıldı

Slovenya'da artan corona virüs vakaları nedeniyle otellerin de dahil olduğu hemen hemen tüm iş yerlerinin kapatılması kararı alındı. Ülke genelinde yapılan her dört testten birinin pozitif çıkması da Slovenya'yı alarma geçirmiş durumda.

26/10/2020 11:54
O Avrupa ülkesinde tüm oteller kapatıldı

Eski Yugoslavya ülkesi Slovenya, tıpkı dünyanın geri kalanı gibi corona virüs ile mücadele ediyor. Ülke genelinde yaz aylarında düşen vaka sayısı yeniden tırmanışta. Özellikle havaların da soğuması ile birlikte sosyal mesafenin de göz ardı edildiği bir ortamda virüsün yayılım hızı günden güne artıyor.

Ülkede son olarak Dışişleri Bakanı Anze Logar'ın corona virüs testi pozitif çıktı. Son haftalarda artan vaka sayıları hükumeti harekete geçirdi. Milliyet'te yer alan habere göre, Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda geçtiğimiz kış ve bahar aylarındaki uygulamalara benzer adımlar atan Slovenya'da pek çok işletme kapılarını kapatmak zorunda kaldı.

Hedef, Noel dönemine kadar vaka sayılarını büyük oranda azaltmak

Bir turizm ülkesi ve özellikle kış aylarında Avrupalı turistlerin rağbet ettiği Slovenya'da başta oteller olmak üzere hizmet sektörü kapsamında hemen hemen tüm işletmeler kapatıldı. Şu an için bir hafta sürmesi öngörülen yasakların vaka sayılarındaki artış kontrol altına alınamazsa devam ettirileceği açıklandı.

Dün itibarıyla 1963 kişinin test sonucunun pozitif çıkması alınan bu kararda etkili oldu. Test yapılan her dört kişiden birinde corona virüse rastlanması market ve eczane gibi zorunlu olarak açık kalması gereken işletmeler dışında her yerin kapatılmasına neden oldu. Kış turizminin önemli bir gelir kaynağı olduğu ülkede hedefin en azından Noel dönemine kadar vaka sayılarını büyük oranda azaltmak olduğu tahmin ediliyor.

Salgının başından bu yana toplam 240 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti

İrlanda, Çekya gibi ülkelerde de benzer uygulamalarla süreli karantinanın Noel tatili dönemine düşük vaka sayılarıyla girilmesi için uygulandığı açıklanmıştı.

Toplamda 22.952 corona virüs vakasının tespit edildiği ülkede vaka yoğunluğu en fazla başkent Ljubljana'da. Avrupa'nın en temiz başkenti seçilen Ljubljana'da vaka sayılarındaki en büyük artış son bir hafta içerisinde gerçekleşti.

Slovenya genelinde ise, salgının başından bu yana toplam 240 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Slovenya'nın nüfusu ise 2 milyon civarında.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.