Novitas Turizm, kendi modasını yarattı..!

Ülkemizin ilk kurulan kültür turu acentalarından biri olan Novitas Turizm, kültür turu rotasında 'Moda'ya uymuyor, kendi modasını yaratarak, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Novitas Turizm, kendi modasını yarattı..!
Yoğun ve başarıyla dolu bir 2010 yılı geçirmekte olduklarını anlatan Novitas Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, gelecek yıl çok daha yoğun bir yıl geçireceklerini kaydederek, farklı kültür turu rotalarının yanı sıra, incentive başta olmak üzere, incoming operasyonları yapacaklarını söylüyor.
Farklı rotalara, kültür turu yapmanın kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirten Gülşen Kırbaş, konuşmasına şöyle devam ediyor:



“Novitas'ı, diğer kültür turizmi yapan acentalardan ayıran başlıca özelliği, destinasyonlarımızı özenle ve titizlikle seçmemiz ile tur güzergahımızı ve program içeriğini oluşturmadaki farklılığımızdır. Biz, turizmde bugüne kadar asla "modaya uymadık", yani herkesin yöneldiği "moda" destinasyonlara, başkaları gidiyor diye yönelmedik. Tam tersine, her zaman başkalarının ilgisini oraya çeken ilk örnekleri oluşturduk. Örneğin, ‘Kastamonu destinasyonu’nu ilk tanıtan acentaların başında geliyoruz.

Ya da, klasik "GAP" programının dışında, farklı kombinasyonlarda Güneydoğu turları, "Tur Abdin" adını verdiğimiz, Süryani kültürünü ve eserlerini tanıtan programlar, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde özelleşmiş, Osmanlı, Selçuklu eserleri rotaları gibi gerçekleştiriyoruz. Kısaca, bu programların çoğunda ilkleri oluşturduk ve bu tarzımızı da sürdüreceğiz. Önemli bir başka ayrıcalığımız da, rehberlerimizin gidilen bölgeye hakim, konusunun uzmanı ve çok nitelikli rehberler olmasıdır”

Kastamonu destinasyonuna öncü oldu, peşinde diğer acentalar gidiyor

Novitas Turizmin, farklı turizm rotalarına yönelerek, hem farklı destinasyonları tanıttığını, hem de turizmin ülke geneline yayılmasına katkı sağladığını kaydeden Gülşen Kırbaş, şunları söyledi:
“Firma olarak, genellikle henüz keşfedilmemiş destinasyonları gün ışığına çıkıyoruz, ardından peşimizden diğer acentalar da geliyor. Bir örnek vermek gerekirse, mesela, Kastamonu ve genel olarak Batı Karadeniz destinasyonu, bizim için 1990'lı yılların sonlarından beri gelişerek güçlenen bir destinasyon…



Bu bölgeye, sistemli ve kararlı olarak, tur düzenleyen ilk acentalardan biriyiz. Bu turları, bugüne kadar hiç aksatmadan sürdürdük. Bölgeye olan özel ilgimiz, Kastamonu şehir merkezindeki kardeş işletmelerimiz olan Kastamonu Konak İşletmeleri çatısı altındaki Uğurlu ve Toprakçılar Konakları'nın açılmasıyla daha da güçlendi. Gerek Novitas’ın bölgeye olan ilgisi, gerek konaklara duyulan ilgi, Kastamonu turizmine olumlu bir etki yapmaktadır.
Nitekim, Kastamonu'nun artan ziyaretçi rakamlarında, ciddi bir olumlu etkimizin olduğunu düşünüyoruz. Zira, Kastamonu'ya olan ilgi son yıllarda ciddi boyutlarda artmaktadır. Gerek doğrudan kente yönelik turların sayısında, gerekse bölge turları içinde Kastamonu'ya ayrılan yerde ciddi bir artış mevcuttur.

Çünkü, Kastamonu ve çevresi; kültür, doğa, kayak, outdoor, eko-turizm gibi birçok turizm türünün gerçekleşebileceği eşsiz bir destinasyondur. Diğer taraftan, özellikle son yıllarda, restore edilmiş tarihi konaklarda konaklama kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin yüksek olması da, bizi gönül rahatlığıyla ve övünerek Kastamonu'yu pazarlamaya yönelten en önemli etkenlerden biri olmaktadır.

Bu gibi nedenlerden ötürü, birçok farklı şirket de, Kastamonu'ya tur düzenlemeye başlamıştır. Aynı zamanda, yerli turistlerin yanı sıra, Amerikalı, Fransız, Alman, Yunan, Hollandalı turist sayısında da ciddi artış gözlenmektedir. Bunlar, çok sevindirici gelişmelerdir. Özetle, Novitas turizm olarak, Kastamonu ve çevresine yönelik yukarıda anlattığımız çalışmamızı; Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere diğer düzenlediğimiz kültür turları programlarında da gerçekleştiriyoruz”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.