Nitelikli rezervasyon alma konusunda işimiz zor: UEFA Final Maçı İstanbul Değerlendirmesi...

Olağandışı yüksek fiyatlar, maç dönemi yaklaştıkça satılmayan odalar, maç gününden bir gün önce tuhaf aksiyon fiyat uygulamaları, nitelikli rezervasyon alma konusunda işlerimizin aslında ne kadar zor olduğu, bu işin kesinlikle profesyoneller tarafından yönetilmesi gerektiğinin önemini ortaya çıkardı.

Engin Eryılmaz Engin Eryılmaz 27/06/2023 12:39
Nitelikli rezervasyon alma konusunda işimiz zor: UEFA Final Maçı İstanbul Değerlendirmesi...

Nitelikli Rezervasyon Kazanma Süreci – 2 / 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı İstanbul Değerlendirmesi...

Kıymetli okuyucular,

Çok kapsamlı bir süreci irdelemeye devam ediyoruz. Maalesef yaşadığımız deprem felaketi ile birlikte, hep beraber yaşadığımız sonsuz üzüntü sebebiyle ufak bir zaman kaybımız oldu.

Bu dönemde bu inceleme serisi ile ilgili özellikle İstanbul marketi ile alakalı, hepimizin sürecin içerisinde olduğu harika bir örnek yaşadık. Olağandışı yüksek fiyatlar, maç dönemi yaklaştıkça satılmayan odalar, maç gününden bir gün önce tuhaf aksiyon fiyat uygulamaları, nitelikli rezervasyon alma konusunda işlerimizin aslında ne kadar zor olduğu, bu işin kesinlikle profesyoneller tarafından yönetilmesi gerektiğinin önemini ortaya çıkardı. Tabii burada tamamı profesyonellerden oluşan ekipleri de bu kümenin içerisine almak zorundayız.

Olan şey, maalesef buydu...

Örneğin final maçından 10 ay önce 2000 Euro ve üzeri fiyat belirleyen tesisler, offline pazarda orta segmentte yüksek fiyatlardan konfirme olan rezervasyonların oluşmanı sağladılar. Maç zamanı yaklaştıkça odalar satılmadı ve maçtan bir gün önce, 10 ay önce 2000 Euro'dan sattığı tesisi, 200-300 Euro bandında satmaya çalıştı.

Online da da bunu afişe edemeyeceği için B2B üzerinden aksiyon alınmaya çalıştı, darmadağın olan süreç, taleplerin çoğunu 200-500 Euro arası konfirme olarak rezervasyona dönüştürdü. Tabi daha da kötüsü Yıldız, hizmet, konsept fark etmeden otellerin % 90’ı aynı fiyat bandından satıldı.

Buradan çıkaracağımız dersler olması gerekiyor ama, kim kimle konuşup bu konuyu irdeler, bir fikrim ve umudum yok maalesef.

Geçen yazımda 1. süreci detaylı bir şekilde incelemiştik. Zamanı kapatmak için 2'nci ve 3'üncü süreci birlikte anlatmak istiyorum:

Son kullanıcının, seyahat amacıyla, rezervasyon yapmaya karar verdiği andaki, X Hotels.

2'nci son kullanıcı, rezervasyonunu oluştururken, seçenekler arasından karar verdiği zamandaki X Hotels.

Seyahat etmeye karar verilen destinasyonda ki otel seçiminde Rezervasyon yapmaya karar verdiğimiz anda çok sayıda seçeneklerden biri olmak veya özgün uygulamalar ile ayrışmak bizlerin elinde. Bu konuda da işletmelerin En önemli referansı olan misafir yorumları, yorumları ile birlikte verdikleri puanlar, rezervasyon surecine geçen bir tüketici için en önemli belirleyici unsur olarak öne çıkıyor.

Bu sureci de atlattıktan sonra X Hotels için en zor donem başlıyor. Seçeneklerin bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olduğu, karar verme aşamasında ki X Hotels in durumu.

Burada da en önemli unsur, her bir tesisin anlaşılır içerikler ile işletmesini tanıtması çok önemlidir. Ne olduğuna aldanıp, Oluşturulan ve kendisinde oluşan algı ile yaşadığı konaklama deneyimi örtüşmeyen bir rezervasyon nitelikli bir rezervasyon değildir ve her zaman iptal olma oranı çok yüksektir. Tamamlanmış bir rezervasyon olsa bile, daha sonra gelecek değerlendirme ile, potansiyel satış ve satış rakamlarını olumsuz etkileyecektir. Önemli olan; Tesisinizde olan ve 'olmayan' özelliklerinizi, tüketiciye %100 doğruluk ile oluşturacağınız içerikler ile kendinizi öne çıkarmanızdır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.