New York Times Gezi Fuarı'nda Türkiye'ye yoğun ilgi...

Dünyanın en prestijli seyahat fuarlarından biri olan The New York Times Travel Show'da, Türkiye Amerikalıların ilgi odağı oldu. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan karışıklıklar nedeniyle, bu yıl seyahat etmeyi planlayan Amerikalıların yeni gözdesi Türkiye.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
New York Times Gezi Fuarı'nda Türkiye'ye yoğun ilgi...

Özellikle Mısır, Tunus, Fas, Cezayir'de yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkelere gitmekten çekinen Amerikalıların, Türkiye'yi tercih etmesi bekleniyor. Seyahat sektörünün önde gelen fuarlarından The New York Times Travel Show'da Türkiye, Amerikalı gezi meraklılarının ilgi odağı oldu.

 
Türkiye'nin New York Turizm ve Tanıtma Ataşeliği tarafından temsil edildiği fuarı THA'ya değerlendiren New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, 'Amerika'da önemli bir fuar, özellikle New York merkezli turistler için hesap ettiğimiz zaman. Bu sene de özellikle güzel bir kalabalık var. Gectigimiz yıllardaki ekonomik krizin etkileri yavaş yavaş azalmaya başladığı için, Amerikalılar yurtdışı tatilinde yeni yerler belirlemeye başladılar. Bu açıdan önemli bir fuar diye konuştu.
 
Amerikalı turist para harcıyor...
 

ABD'den Türkiye'ye gelen turist sayısının Gectigimiz yıl 679 bin olduğuna değinen Samsar, 'Sayı olarak az olabilir ama, Amerikalı turistin harcadığı para miktarı, Türkiye'ye gelen turistin ilk yüzde beşini oluşturuyor. Gerçekten iyi para harcıyorlar, her şey dahile gitmeyi tercih etmiyorlar, kültür turizmi yapıyorlar, iyi yerlerde yemek yiyip, iyi yerlerde alış veriş yapıyorlar. Dolayısı ile, sayı olarak az olsa bile, bıraktığı para bakımından önemli bir kitle Amerikalı turist sayısı, gerçekten önemli bir katkısı olan grup. Bu yüzden, buraya yönelik faaliyetlerimizi daha da artırmamız gerekiyor' dedi.

 
Mısır ve Tunus'un turistleri Türkiye'ye kayacak...
 

Son dört yıl içinde, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının yüzde 22 arttığını belirten Mehmet Samsar, 'Bu önemli bir gösterge. Mısır ve Tunus'taki olaylardan dolayı da, o bölgeye gidemeyen turistlerin Türkiye'ye kayma ihtimali çok yüksek. Bu da bizim için iyi bir unsur. O yüzden bu fuarın önemli olduğunu düşünüyoruz' dedi. Fuara, Türkiye'den sekiz firmanın katıldığını belirten Samsar, önümüzdeki yıllarda bu sayının çok daha artacağına inandığını söyledi.

 
New York'a yeni atanan Turizm ve Tanıtma Ataşesi Ebru Ejder de, The New York Times Travel Show'un kendileri için önemli bir fuar olduğunu söyledi. İlk günü yalnızca turizm sektörüne ve medyaya açık olan fuarın, ikinci günü halka açıldığını anlatan Ejder, 'İlk gün Türkiye'ye çok ciddi talep olduğunu gördük. Bugün de halka açık gün, bugün de ayni şekilde, iki ayrı gün, farklı talepler ama ikisinde de oldukça fazla talep var. Eminim Türkiye 2011'i, 2010'u kapattığı gibi, hatta 2010'dan çok daha iyi kapatacak. Bu fuarda bizle birlikte yer alan tur operatörleri de ayni şekilde çok memnun ve beklentileri çok yüksek. Fuarın sonucunun gayet iyi olacağı düşünülüyor' dedi.
 
Ebru Ejder de, Fas, Tunus, Mısır, Cezayir gibi ülkelerde yaşanan sorunların Türkiye'nin turizmine olumlu katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Ejder, 'Tabii ki bu ülkelerin yasamış oldukları bu durumu biz hemen kendimize avantaj olarak kullanma talebinde değiliz. Ama ister istemez oraya yönelenler, seyahat etmek isteyenler, seyahatlerinin yönlerini Türkiye'ye kaydırdılar. Doğal olarak bunların hepsi bize artı olarak yansıdı ve bizim bunları ağırlayacak, konaklatacak kapasitemiz de yeterince var' dedi.

 
Fuara İstanbul'dan katılan ve gecen yıl sonunda New York'un ünlü 5. Caddesi'nde de bir ofis açan Fez Travel'in sahibi Ekrem Usta da, New York Times Seyahat Fuarı'nda gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan karışıklığın da, Türkiye'nin 2011 için beklentilerini hızlandırdığını belirten Ekrem Usta, 'Bence bunu, Ocak, Şubat aylarında da, hiç programda olmayan ama Türkiye'ye gelen gemi yolcularından ve tur müşterilerinden gördük' dedi.
 
2011 yılı için, Amerikalı gemi yolcusu ve tur müşterisi için yüzde 10 ile 20 arası bir artış beklediklerini belirten Usta, 'İstanbul, Kapadokya gibi bazı bölgelerde, Paskalya Tatili'nin ardından, Haziran Temmuz sonu ile Eylül, Ekim aylarında konaklama sıkıntısının yaşanabileceğini söyledi. Ekrem Usta, 2011 ve sonrasında, ABD ve Kanada turizm pazarından, Türkiye'ye yönelik yüzde 20'lik bir artış olacağını düşündüğünü belirtti.
 
Değişik ülkelerin renklerinin de yansıdığı New York Times Travel Show'a bu yıl 150 ülke katiliyor. Fuarı 25 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Türkiye'nin tanıtıldığı stantta, Türk Hava Yolları'nın yanısıra, Fez, Apricot, Pacha, Flo, , Tura Pamfilya, Argeus , Peerless adli seyahat acenteleri ve tur operatörü firmalar bulunuyor. (DHA)   

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.