Neşet Koçkar: Karamsar olmayalım ama... Sayı olarak rekor kırabiliriz

Antalya’da düzenlenen, ‘10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Anex Tourism Group Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, ‘2021 yılında bir sıkıntı yaşamazsak beklentilerin üzerinde geçebilir. Buna göre de hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

26/11/2020 12:02
Neşet Koçkar: Karamsar olmayalım ama... Sayı olarak rekor kırabiliriz

2021 ile ilgili öngörüm herhangi bir sınır kapatma olmazsa sayı olarak rekor kırabiliriz. Bunu Avrupa için söyleyemiyorum. BDT pazarında rekor kırabiliriz. Fakat biz şu an pandemi sağlık konuşuyoruz. İşin psikolojisi var. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne olacağını bilmiyoruz. Karamsar olmak istemiyorum. Doğayı o kadar çok hırpaladık ki Covid bitecek buna benzer virüslerle karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu belki doğanın bir yardım çığlığıdır.

2021 beklentilerden daha iyi olabilir

Misafirler pek otellere geldikten sonra alışkanlıkları değişmedi ve değişmeyecek. Türkiye’ye karşı ilgi ortada. 2021 bir sıkıntı yaşamazsak beklentilerin üzerinde geçebilir. Buna göre de hazırlanmalıyız. Her ne kadar devlet ciddi destekler verse de burada temel konu küçük işletmelerin çok zorda olduğunu unutmamak lazım. Küçük işletmeler olmazsa büyük işletmeler de ayakta kalamaz. KGF var ama burada bankalar çok gönüllü değil.

Bizim geleceğimiz turizmdir. Öylesine bir memnuniyet yarattık ki kalite ve fiyatı yan yana koyduğunuz zaman rakibimiz yok. Cesur davranmak lazım. Türk tur operatörleri gereğinden fazla cesur. Karamsarlığa düşmeden mantık ve bilimden ayrılmadan geleceğe hazırlanmalıyız.

Avrupa için iyimser değilim

Avrupa’da çok iyimser olmamak lazım. Rusya’da devlet bir Avrupa’daki gibi ciddi destekler vermedi. Bu destekler bitecek. İşsizlik artacak. Bunun sonuçlarını da göreceğiz. AB turisti kendi içinde tutmaya çalışacak. Avrupa pazarından çok umutlu olmamak lazım.”

Büyümeye devam edeceğiz

Anex Tour olarak bundan sonra organik olarak büyümeye devam edeceğiz. Dünya turizminde bu zamana kadar söz sahibi olmamamız bizim bir ayıbımızdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyümeye devam edeceğiz ama kontrollü büyüyeceğiz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.