Ne düşünürseniz o gerçekleşir..!

Eskiden yıl değişimleri yaklaştığında yeni yıl sendromu denilen bir ruh hali yaşanırdı.Eski yılla hesaplaşma,yeni yılda yapılacakları düşünme anlamındaki bu durum düşüncelerin onlarca yıl öteyi planlayabildiği günümüzde yerini yeni yıl mutluluğuna bıraktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ne düşünürseniz o gerçekleşir..!
Seçim AYDIN
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı

Turizmin özellikle ruhsal anlamda da bir dinlenme fırsatı olduğunun anlaşılması ve bizi esen kılan etkinliklerle (batı dillerindeki ifadesiyle wellness,spa gibi) zenginleşmesinin bu anlam değişikliğinde önemli bir katkısı olduğuna inanıyorum.

Her ne kadar yılbaşı kartları yazmaya ve telefonla aramaya eskisi kadar önem vermesek de yıl değişimleri ve bayram günleri yine hatırlanmalara neden oluyor. Bir yaşam ifadesi olan mektuplar ve yeni yıl kartlarının tekrar eski tahtlarına oturmasını bekliyoruz.Turizmciler olarak hem tanıtma ve hem de sosyal içerikli böyle bir projede Bakanlığımız ve PTT Genel Müdürlüğü beraber olmaya hazırız.

Geleceğin gezi yazarları
Gelecek yılların ajandaları şimdiden satışa sunuldu. Tatil için ayrılmış günleri şimdiden işaretleyip bir turizm takvimi oluşturabilirsiniz.Gençlerimiz anılarını fotoğraflarla zenginleştirip birbirleri ile paylaşabilir; bunu bir keyifli uğraş (hobby) haline getirebilirler. Geleceğin gezi yazarları,Evliya Çelebileri,aramızda kendilerine imkan tanınmasını bekliyor olabilir.Not Defterimiz de  sizlerle paylaşılmayı bekliyor.

Hafta sonlarıyla ve yıllık izinlerle beraber gezmek yanında büyüklerimize ve zevk aldığımız konulara ayırabileceğimiz yeterli zamana sahip olacağımız görünüyor.Bu zamanı iyi doldurmanın yolu yörelerimizin hazırlayacağı paketlerden geçiyor.Bizlere ne kadar hazır ve uygulanabilir öneriler sunulursa gittiğimiz yörede o kadar çok kalır;o kadar çok katkıda bulunuruz.Ulaşımın hızlanması ile yollarda geçen süreler azaldı bu kazancı gideceğimiz yöredeki kalış süresine eklememiz gerekir.Bu nedenle tanıtım açısından, turizm arz imkanlarının envanteri açısından başarılı çalışmalar yapan yörelerimizin fuarlara somut önerilerle gelmesini bekliyoruz.Her yöremizde yöreye özgü seçenekleri olan seyahat acentesi bulunması düşüncemizi yinelemek ve Kentlerimizde bilgi alınabilecek ve gezi imkanları sunulan birer turizm merkezi oluşturulmasını önermek istiyorum.

Kendinizin konuğu olun
Kalkınma Ajansının hafta içinde düzenlediği toplantıda Ankara’da geleceğin emin adımlarla inşası sırasında turizme verilen önemi bir kez daha izlemek biz turizmcilere güç verdi.   

Gezmeye kendi kentimizden ve yöremizden başlamak en güzeli.Yılda birkaç kez kendinizin konuğu olmayı,ailenizi ağırlamayı da deneyebilirsiniz.

İstanbul EMITT ve diğerlerinin izleyeceği İç turizm Fuarları İzmir’de başladı bile.Yılbaşı turlarının ardından erken rezervasyon teklifleri siz gezi dostlarıyla paylaşılmaya başlayacak.Yazlıkları nedeniyle mekan değiştirenlerle beraber Otuz milyon kişiye yakın bir iç turizm pazarımız var.Bir de her nedense istatistiklere yansıtılmayan yurt dışında oturan, çalışan, kazanan ve tatillerini burada geçiren vatandaşlarımızı unutmamak gerekli.

Yeni yıla girerken ne düşünürseniz o gerçekleşirmiş derler.2011 yılının tatil programı yılbaşı gecesi dostlarla paylaşabileceğiniz güzel bir konu olabilir. Hürriyet


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.