Nadir Alpaslan: Turizmde 55 Milyar Dolar gelir elde edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TIF 2023 kapsamında düzenlenen “Gelecek İçin Yatırım” başlığını taşıyan panelde konulu panelde “Yıl sonunda turizmde 55 milyar doların üzerinde gelir elde etmiş olacağız. Politikalarımızın belirlenmesinde bu forumu Bakanlık olarak dikkate alacağız” dedi.

29/11/2023 12:23
Nadir Alpaslan: Turizmde 55 Milyar Dolar gelir elde edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan yaptığı konuşmada, “Bu forum gelecek turizm çalışmalarında bize yol gösterici olacaktır. Ülkemiz, turizm alanında olağanüstü bir potansiyele sahip. Ülkemizde 12 ay turizm gerçekleştirmek mümkün. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür ve turizm alanındaki tüm envanterini ortaya çıkararak çalışıyoruz. Turizm politikalarının belirlenmesi konusunda hızla düzenleme yaptık. 200’ü aşkın ülkede Türkiye’nin dijital yollar dahil olmak üzere tanıtımını yapıyoruz. Bu sayede daha güçlü ve daha rekabetçi konumdayız. Yıl sonunda turizmde 55 milyar doların üzerinde gelir elde etmiş olacağız.  Forumda emeği geçenler herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Politikalarımızın belirlenmesinde bu forumu Bakanlık olarak dikkate alacağız.”

TGA, TÜRKİYE’NİN BİLİNİRLİĞİNİ ARTTIRDI

Türkiye’nin artık daha da rekabetçi konuma ulaştığını belirten Alpaslan, “Türkiye tüm kamu kurum ve kuruluşlarını 2018 yalında yeni başkanlık sistemiyle turizme çalışması konusunda koordine etti. Turizm politikalarının belirlenmesi konusunda hızla mevzuatlarda düzenleme yaptık. Başta turizm tesissilerinin belgelendirilmesi turizm yatırımlarının değerlendirilmesi konusunda çalıştık. 2019 yılında TGA’yı hayata geçirdik. Türkiye’nin tanıtımı konusunda çok büyük adımlar attık ve en çok ve en etkili tanıtım yapan ülke olduk.  Bu da turizm konusunda Türkiye’nin bilinirliğini arttırdı. Pandemi gibi dünyayı sarsan bir olaydan süreçten hızla toparlandık. Artık daha güçlü daha rekabetçi konuma gelmiş bulunmaktayız, Güvenli Turizm Sertifikası sayesinde pandemide an az zarar alan sektör haline geldik. Biz 2022 yılında turizm gelirinde 2019’u geçtik ziyaretçi sayılarında da yaklaştık. Bu yıl ise çok başarılı bir rakam elde ettik. Yıl sonunda da 55 milyar dolar turizm gelirine ulaşmış olacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.