Müze Kart sahiplerine büyük şans...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Müzekart'larına gösterilen ilginin artması, avantajlarının çoğaltılabilmesi ve artarak devam ettirilmesi amacıyla Müzekart satın alanlara yönelik ücretsiz sigorta çalışması başlatıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Müze Kart sahiplerine büyük şans...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel mirası halkla buluşturmak hedefiyle hazırladığı ve sahiplerini müze müze gezdiren Müzekart uygulamalarını önceki yıllarda uygulamaya koymuştu.

Müzekart'larına gösterilen ilginin artması nedeniyle Müzekart avantajlarının çoğaltılabilmesi ve artarak devam ettirilmesi, farklı mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmaları sürdürmek amacıyla 01 Ağustos 2012 tarih ve 268 sayılı Yönetim Kurulu Kararı gereğince Müzekart satın alan vatandaşlara ücretsiz olarak sigortalama çalışmaları TÜRSAB-MTM ortaklığı ve Zurich Sigorta AŞ işbirliğinde uygulanıyor.

01 Ekim 2012 tarihinde başlanılan uygulamayla ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "TÜRSAB-MTM İş ortaklığı, Sigortalılara aşağıda yazılı şartlar ve esaslar doğrultusunda, satın alınan 'Müzekart ve Müzekart+' karşılığında, Ferdi Kaza Sigorta Poliçesi sağlayacaktır. Sigorta kapsamında alınmak istemeyen ve bunu beyan eden vatandaşların sigortalanması söz konusu olmayacaktır.”

“Sigortalılık, protokolün imzalandığı 01 Ekim 2012 tarihi izleyen günden itibaren düzenlenen kart sahipleri için geçerli olacak olup, bu tarihten önce kart sahibi olanlar, bu protokol kapsamında değildir. Kart sahipleri kartı satın aldıkları günün sonunda saat 00.00'dan itibaren, ferdi kaza sigortası kapsamında kabul edilirler, Kart sahiplerinin ayrıca bir üyelik işlemi yapmalarına veya ücret ödemelerine gerek bulunmamaktadır.

“Tam fiyatlı Müzekart ve Müzekart+ sahipleri Sigortacı tarafından 10 bin TL teminatla sigortalanacaktır. 15 TL fiyatlı İndirimli Müzekart ve Müzekart+ sahipleri Sigortacı tarafından 5 bin TL teminatla sigortalanacaktır.

Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar hakkında Yönerge'nin 8.4 maddesi hükmü uyarınca düzenlenen 5 TL'lik müzekart sahipleri ile TÜRSAB-MTM İş ortaklığı tarafından sosyal sorumluluk projeleri veya her ne sebeple olursa olsun bila bedel olarak düzenlenen kart sahipleri sigorta kapsamında değildir.”

TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı tarafından adına kart düzenlenmiş olan kart sahiplerinin, kartın düzenlendiği tarihten itibaren sigorta kapsamına alındığı kabul edilecektir. Sigortacı, Müzekart ve Müzekart+ sahiplerine Zurich Sigorta tarafından sigortalandıklarını bildiren bir SMS yollar veya irtibat kurulacaktır.” denildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.