Muhittin Böcek'ten Konaklama Vergisi çıkışı... Biz de pay istiyoruz

12'nci Resort Turizm Kongresi'nin Aska Lara Resort’te düzenlenen açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Nüfusumuzun 10 katı turist ağırlıyoruz, daha iyi hizmet verebilmek için Konaklama Vergisi'nden pay istiyoruz" dedi.

24/11/2022 12:14
Muhittin Böcek'ten Konaklama Vergisi çıkışı... Biz de pay istiyoruz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kongrede konusunda uzman turizmciler ülke turizmi değil dünya turizmindeki değişimleri ve eğilimleri tartışacak. Ele alınacak konuların geleceğin turizmine katkı sunacağına inancım tamdır. Bu kongrede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Ulu Önder Mustafa Kelam Atatürk, ‘Antalya dünyanın en güzel şehridir’ demiştir. 700 bin nitelikli yatak kapasitesi ve 23 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan Antalya sadece ülkemizin değil dünyanın da çok önemli bir turizm merkezidir. Buna katkı ve emek sunan herkese teşekkür ediyoruz.

"Planlı ve kimlikli bir Antalya için şehrimizi ortak akılla planlamalıyız"

Şehrimiz ciddi bir göç ve yoğun turizm talebi ile karşı karşıyadır. Planlı ve kimlikli bir Antalya için şehrimizi ortak akılla planlamalıyız. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak turizm sektörü için büyük önem taşıyan alt yapı ve çevre projelerimize devam ediyoruz. Özellikle merkezi arıtma tesislerimizin yenilenmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Şehrimizin geceleme sayıları itibari ile ülke turizminin lokomotifidir. Turistik işletmelerimizi TGA payına en büyük katkıyı yapmaktadır. Konaklama verisinde de en büyük katkısı Antalya sağlayacaktır. Misafir ve halkımızın memnuniyeti için gerekli hizmetler bizim sorumluluğumuzdadır. Bu nedenle de Antalya Büyükşehir Belediyemizin de bu katkıdan pay alması gerekmektedir.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.