Muğla’ya 2023’te gelen turist sayısı açıklandı

2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turistin Muğla’yı ziyaret ettiğini dile getiren Muğla Valisi İdris Akbıyık, bu rakamın yerli turistlerle birlikte 10 milyonu bulduğunu ifade etti.

17/01/2024 13:09
Muğla’ya 2023’te gelen turist sayısı açıklandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turistin Muğla’yı ziyaret ettiğini dile getiren Vali İdris Akbıyık, Sabah'ta yer alan habere göre, bu rakamın yerli turistlerle birlikte 10 milyonu bulduğunu ifade etti.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Muğla Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Ali Yılmaz, İsmail Soykan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Baki Gencel, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Muğla yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Programda konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2023 yılını değerlendirerek, 2024 yılında yapılacak çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

"Yeryüzü Cenneti olarak tabir edilen Muğla, önemli bir turizm merkezi"

Yeryüzü Cenneti olarak tabir edilen Muğla'nın önemli bir turizm merkezi olduğunu belirten Vali İdris Akbıyık, Muğla'nın turizmde, tarım ve hayvancılıkta, mermercilikte ve daha pek çok alanda yüksek potansiyeli olan bir kent olduğundan bahsederek, bu potansiyelin STK'lar, Odalar, Kamu Kurumları, yerle yönetimler ve basın mensupları ile birlikte Muğla ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi.

1484 km kıyı uzunluğu ile Muğla'nın Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip il olduğunu aktaran Vali İdris Akbıyık, "İlimizde 2 uluslararası havalimanı, 9 deniz hudut kapısı bulunmaktadır. Muğla deniziyle, kumuyla, güneşiyle sadece Türkiye'nin değil dünyanın ender turizm bölgelerinden birisi. İlimizde deniz, kum, güneşin dışında kültür turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi ve daha pek çok turizm çeşitliliğinde zengin potansiyele sahibiz. Valilik olarak devlet olarak turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret içerisindeyiz" dedi.

2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turist Muğla'yı ziyaret etti

Muğla'nın zengin tarihi ve kültürel değerlerinden bahseden Vali İdris Akbıyık, ören yerleri ve antik kentlerde kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, Valilik olarak bu çalışmaların desteklendiğini ve yapılan çalışmalar neticesinde 2023 yılında 1 milyon 164 bin 151 kişinin antik kentleri ve ören yerleri ziyaret ettiğini aktardı.

2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turistin Muğla'yı ziyaret ettiğini dile getiren Vali İdris Akbıyık, bu rakamın yerli turistlerle birlikte 10 milyonu bulduğunu ifade etti. Spor turizminin Muğla için öneminden bahseden Vali İdris Akbıyık, "Muğla olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. 2023 yılında düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun sadece Babadağ etabını izleyen izleyici sayısı 1 milyarın üzerinde. Bu hakikaten çok önemli bir rakam.

Biz milyarlar harcasak bu tanıtımı yapamayız. Yine bunun yanında sağlık turizmi ilimiz için oldukça önemli. Sağlık turizminin ilimizde daha da yaygınlaştırılması, bu anlamda nasıl yol alabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Muğla'nın gastronomi değerleri, kültürü, gelenek ve görenekleri, el sanatları turizm anlamında önemli değer taşıyor. Her gün yeni bir ürünün coğrafi işaretini alıyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.