Moskova 1500 otelle Dünya Kupası'na hazır

Belediye başkanın ve başkent yönetiminin resmi portalında, Moskova’da yaklaşık 1500 otelin sınıflandırmayı geçtiği, Dünya Kupası misafirlerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıklandı.

11/06/2018 13:35
Moskova 1500 otelle Dünya Kupası'na hazır

Rus haber ajansı RIA Novosti’de yer alan habere göre, raporda, “Moskova’da 1453 otel misafirleri ağırlamaya hazır. Turistlere ve Dünya Kupası misafirlerine ev sahipliği yapacak tüm oteller sınıflandırmadan geçti ve hizmet kalitesini kanıtladı. Gazetemru'da yer alan habere göre, önceden sınıflandırmadan geçen otel sayısı 1323 iken, şimdi bunlara 130 tanesi daha eklendi” denildi.

Moskova Spor ve Turizm Departmanı başkanı Nikolay Gulyaev, 1 Ocak 2017’den itibaren Dünya Kupası şehirlerinde otellerin sınıflandırılmadan geçmesinin zorunlu bir prosedür olduğunu ifade etti. Yasal olarak sadece bu prosedürden geçen oteller çalışabilir.

Hem turistleri hem de futbolseverleri ağırlayacağız

Gulyayev, “Toplamda, 400 bini yabancı yaklaşık 800 bin ile 1 milyon taraftarın gelmesini bekliyoruz. Futbol severlere ek olarak, başkente bu günlerde sıradan turistler de gelecek. Her bir otelin konforunu tek tip federal ölçütlere göre değerlendirmek için sınıflandırma gereklidir.

Moskova’daki oteller bugün hizmet kalitesi ve verilen hizmetlerin listesi hakkında güvenilir bilgiler veriyor” diye konuştu. Gulyayev, otellerin faaliyetlerinin sürekli olarak izlendiğini ve kendilerine fazladan yıldız eklemelerine izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.