Moldova ve Belarus’tan 500 bin turist gelecek

Türkiye ile Belarus ve Moldova arasındaki vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması, turizm sektöründe heyecan yarattı. Bu ülkelerden 2013 yılında toplam 312 bin turist gelirken, 2014 sonunda bu rakamın 500 bin kişiyi aşması bekleniyor.

31/12/2019 23:40
Moldova ve Belarus’tan 500 bin turist gelecek

Ukrayna’nın kuzeyinde yer alan Belarus (Beyaz Rusya) vatandaşları Türkiye’de daha çok bavul ticareti, Romanya ile Ukrayna arasında yer alan Moldova vatandaşları da ev işi yardımcılığı ve çocuk bakımı hizmetleriyle tanınıyor.

Vizelerin kalkmasıyla Türk turistlerin de özellikle bayi toplantısı ve spor müsabakaları gibi organizasyonlarla bu ülkeleri daha fazla tercih edecekleri belirtiliyor. Yolcu trafiğinin artmasıyla, Türk Hava Yolları’nın, Belarus’un başkenti Minsk ve Moldova’nın başkenti Kişinev’e daha fazla sefer koyması da gündeme gelebilecek.

200 bin kişi geldi

Türkiye’ye Belarus’tan gelenlerin sayısı sürekli artış gösteriyor. 2011’de 123 bin olan Belaruslu turist sayısı 2012’de 138 bin oldu ve 2013’te de 200 bine ulaştı.

İstİkrarlı artış

Moldova’dan gelen turist sayısı da istikrarlı bir şekilde artıyor. Moldova’dan gelen turist sayısı, 2011’de 101 bin, 2012’de 108 bin ve 2013’te de 111 bin oldu.

‘Bayi toplantısı için gidiliyor’

“2013 yılında Belarus ve Moldova’ya yaklaşık 15 bin turist iş ve münferit olarak gitti. Son yıllarda seyahatlerde vizesiz bölgeler daha çok tercih ediliyor. Vize süreçlerinin zorluğu, vize alamama riski ve maliyetleri buna sebep olmaktadır. Bu bağlamda Belarus ve Moldova ile vizelerin kalkmasıyla bu yerlere de seyahatte artış bekliyoruz.

Belarus ve Moldova ağırlıklı olarak bayi toplantısı, fuar ve iş seyahatleri amacıyla tercih edilmektedir. Minsk ve Kişinev bu anlamda birçok firmanın tercih ettiği şehirler arasındadır. THY’nın direkt uçuşları ve açılan yeni oteller bu tercihlerin artmasına önemli gerekçelerdir. Belarus’tan gelenler ağırlık olarak Antalya’da tatili tercih ederken, Moldova’dan gelenler ise daha çok çalışmak ve ticaret için ülkemizi tercih ediyor.” (Milliyet)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.