Mısırlı havayolu şirketi Rusya uçuşlarını durdurdu

Mısırlı havayolu şirketi Red Sea Airlines, operasyonel gereklilikler nedeniyle 8-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Moskova uçuşlarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

10/09/2023 00:06
Mısırlı havayolu şirketi Rusya uçuşlarını durdurdu

Charter programının müşterisi olan tur operatörü Intourist de 8 Eylül 2023 tarihindeki seferlerin iptal edildiğini duyurdu ve geri ödemeler hakkında bilgi verdi. AirlineHaber'in aktaedığına göre, Red Sea Airlines Rusya’dan charter uçuşlarına Haziran ayı ortasında başlamıştı.

Intourist’e göre, Red Sea Airlines 8 Eylül 2023 tarihinde Moskova – Şarm El-Şeyh – Moskova güzergahındaki uçuş programının teknik nedenlerden dolayı iptal edildiğini de bildirdi.

Moskova’ya alternatif bir uçuş organize edilecek 

Halihazırda Şarm El Şeyh’te bulunan ve kalkış için bekleyen turistlerin otel konaklamaları uzatılacak ve Moskova’ya alternatif bir uçuş organize edilecek, bu uçuşla ilgili bilgiler otel rehberleri tarafından sağlanacaktır.

Şarm El Şeyh’e 8 Eylül 2023 tarihinde kendi başlarına hareket eden turistlerin başvuruları yeniden alınacak ve Mısır’da satın alınan turlara uygun olarak tüm hizmetler sağlanacak.

Yüzlerce turist tatilini yarıda kesmek zorunda kaldı

Red Sea Airlines ile satın alınan 8 Eylül 2023 çıkışlı turlarla ilgili sorunları çözmek için turistlerin turları satın aldıkları seyahat acenteleriyle veya tur operatörünün web sitesinde belirtilen telefon numaralarıyla iletişime geçmeleri gerekmekte.

ATOR’a göre, Mısır havayolu şirketi Red Sea Airlines’ın Mısır’a ve Mısır’dan gerçekleştirdiği uçuşlarda yaşanan uzun gecikmeler ve iptaller nedeniyle yüzlerce turist tatillerini yarıda kesmek zorunda kaldı.

8 Eylül’deki uçuşunun iptal edilmesi nedeniyle yaklaşık 180 turist Rusya’ya dönemedi 

Intourist’e göre, 8 Eylül’de Kızıldeniz Havayolları’nın uçuşunun iptal edilmesi nedeniyle yaklaşık 180 turist Rusya’ya dönemedi. Şu anda turistlerin kendi ülkelerine merkezi olarak gönderilmeleri organize ediliyor ve Rosaviatsia bu turistlerin tahliyesi için uçuş sağlayacak bir Rus havayolu şirketi üzerinde anlaşmaya varıyor. 

Şu anda Mısır’da bulunan yaklaşık 480 Intourist turisti tatillerine normal şekilde devam edecek ve diğer havayollarının uçuşlarıyla Rusya’ya dönecekler. Her bir vaka ayrı ayrı değerlendirilecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.