Mısır, Rusya'dan 'Olur' alabilecek mi?

Rus uzmanlar, Mısır’ın tatil şehirlerindeki havaalanlarının kontrolünü tamamladılar.

17/12/2018 13:00
Mısır, Rusya'dan 'Olur' alabilecek mi?

*Tass ajansı kendi kaynaklarına dayanarak yaptığı haberde, Rus havacılık güvenlik uzmanlarından oluşan bir heyetin Mısır tatil beldeleri olan Hurgada ve Şarm El-Şeyh’teki havalimanlarının kontrolünü tamamladığını belirtti.

Gazetem.ru'da yer alan açıklamada, “Uzmanlar her şeyi kontrol etti. Yolcuların terminallere girişinden başlayarak, bagaj kontrolüne, el bagajına kadar kontrol ettiler. Denetim kontrolünü tamamlayan heyet bugün Moskova’ya uçtu” ifadeleri kullanıldı.

Uçuşlarda güzenlik uzmanı şartı

Denetim sonuçlarının ardından, uygun mercilere iletilecek bir rapor hazırlanacaktır. Mevcut bilgilere göre, Bazı zorluklar, Hurgada ve Şarm El-Şeyh havaalanlarına Rus uçuşlarına eşlik etmesi gereken güvenlik uzmanları ile birlikte sunulmakta. Her gün Moskova’dan bir sefer yapan Kahire’ye nazaran, tatil köyleri farklı şehirlerden günlük düzinelerce sefer düzenledi.

Hatırlanacağı üzere, Rusya ve Mısır arasındaki hava yolu bağlantısı Şarm El-Şeyh’den St. Petersburg’a giden uçağın kaza yapmasının ardından Ekim 2015’te sonlandırıldı.

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.