Mısır, kurtuluşu teşviklerde arıyor...

Almanya'daki önemli turizm aktörleri ile bir araya gelen Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, ülkedeki olaylara rağmen turizmde iddialarını sürdürdüğünü belirtti. Zaazou, Alman turistleri çekmek için yeni bir teşvik paketi de açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, kurtuluşu teşviklerde arıyor...

Mısır'da son dönemde Devlet Başkanı Muhammed Mursi aleyhtarı gösteriler ve şiddet olayları artarken, ülkenin en önemli gelir kaynaklarından turizm alanında da çalışmalar sürüyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de turizm sektörünün önemli isimleriyle bir araya gelen Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, "2012 yılında istikrarı yeniden yakaladık. 2013'te yükseliş sürecek" mesajı verdi.

Aralarında Michael Frenzel, FTI'ın patronu Dietmar Gunz, Oft Reisen şirketinden Ursula Reinert, ETI Reisen şirketinden Nils Jenssen ve SunExpress şirketinden Server Aydın'ın bulunduğu turizm ve havacılık sektörü yetkilileriyle buluşan Zaazou, yeni bir teşvik paketi de açıkladı.

Alman Touristik Aktuell Dergisi'nin internet sitesinde yayınlanan habere göre, Zaazou, Alman turizmcilerle konuşmasında Mısır Hükümeti'nin turizm için güvence verdiğinin altını çizdi. Zaazou, charter uçuşlardaki devamlılığı sağlamak için havayolu şirketlerine sübvansiyon vermeyi sürdüreceklerini de dile getirdi.

Mısır, havayolu şirketlerine yönelik sübvansiyonun dışında turizminin gelişimi için yeni bir pazarlama kampanyasına da başlayacak. Oft Reisen şirketinden Ursula Reinert ile görüşmesinde konuyu gündeme getiren Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, şubat ayı sonuna kadar Nil üzerinde gerçekleşen kruvaziyer seferleri için düzenlemelerin yapılacağı garantisini verdi.

Zaazou'nun Alman tur operatörü temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıda karara bağladığı bir diğer konu da Luxor'a yönelik uçuşlarda havayolu şirketlerine sağlanacak vergi avantajı oldu. Buna göre, Luxor'a uçan havayolu şirketleri için ciddi vergi avantajları getirilecek. Mısır Turizm Bakanı Zaazou, bu sayede Alman pazarını direkt uçuşlarla Luxor'a bağlamayı ve Nil turlarını canlandırmayı hedefliyor. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.