Mısır İsrailli turist kotasını kaldırıyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile İsrail Başbakanı Naftali Bennet'in görüşmesi öncesinde Kahire yönetiminin Şarm eş-Şeyh'e yönelik İsrailli turist kotasını kaldıracağı açıklandı.

13/09/2021 21:24
Mısır İsrailli turist kotasını kaldırıyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve İsrail Başbakanı Naftali Bennet'in bugün Mısır'ın Sina Yarımadası'nda yer alan Şarm eş-Şeyh şehrinde bir görüşme gerçekleştirdi. Mepa News'te yer alan habere göre görüşme, iki ülke arasında 2011'den bu yana Mısır'da gerçekleşmiş olması bakımından bir ilk olduğu için ayrı bir öneme sahip.

Ayrıca Mısır'ın Sina Yarımadası'na İsrailli turistleri sayı kotasıyla alma uygulamasından da vazgeçtiği, sayı sınırı olmaksızın Sina Yarımadası'na İsrailli turistlerin kabul edileceği, Mısır-İsrail sınır kapısının çalışma saatlerinin de uzatılacağı bildirildi.

Sina Yarımadası'nın güney ucunda ve Kızıldeniz kıyısında yer alan turistik Şarm eş-Şeyh şehri, İsrailli turistlerin uzun yıllardır ilgisini çekiyor. Fakat Sina Yarımadası'nda süren çatışmaların İsrailli turistleri korkuttuğu belirtiliyor. Geçmiş yıllarda İsrailli turistler Şarm eş-Şeyh ziyaretlerinde saldırılara uğramışlardı. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.