Misafirlerimizin mutluluğunu çoğaltıyoruz…

Talimhane’nin Taksim’le bulştuğu köşelerden birinde bulunan Point Taksim Otel, mimarisi, kurumsal yapısı ve hizmet kalitesiyle bölgenin öne çıkan konaklama tesislerinden. Otelin Genel Müdürü Nuri Kalyoncu ile Talimhane ve Point Taksim Hoteli konuştuk.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Misafirlerimizin mutluluğunu çoğaltıyoruz…
Ali Sancar

Talimhane turizm anlayışını değiştirdi İstanbul da özellikle ilk defa yerel yönetimlerle birlikte yapılan bir organizasyon olarak ortaya çıktı. Ve başarılı bir örnek oldu. 2008 yılından sonraki hikayeye baktığınızda Talimhane küresel kriz sonrasında nasıl gelişti?
Talimhane, 2005 Nato Zirvesi hazırlıklarında, yolların kapatılmasıyla birlikte oluştu. Burada o dönem de ki Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da büyük destekleri oldu. O dönemdeki otel sayısıyla şimdiki otel sayısıyla arasında büyük bir rakam farkı var.
2008 yılına baktığımızda hem doluluk oranları hem de rakamsal ortalama fiyatlarına baktığımızda halı hazırda o rakamları yakalamış değiliz.  Talimhane özellikle yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldi. Talimhane hem otel yatak kapasitesi olarak büyüdü hem otelde verilen hizmet olarak büyüdü. Tabi 2008 yılında kongrelerinde çok olması bölgenin kongre vadisine yakınlığı, gelen misafirlerin 5 yıldızlı zincir otellerde değil de diğer lokal otellerde kalmayı tercih etmeleri de bunu destekledi.
Krizde de çok kötü bir dönem geçirmedik.  2008 e göre çok kötü bir dönemdi ama Talimhane’nin oturmuş bir misafir portföyü var. Kongrelerde 2009 çok fazla kongre olmamasına rağmen ufak kongrelerde yine gerek otellerde ki kalite gerek fiyatsal bazda uygunluk sunan Talimhane tercih edildi.

Kriz sonrası turizmde yaşanan ucuzlama eğilimi sizi etkiledi mi?
Tabi 2008 ile kıyasladığımız zaman dediğiniz şekilde çok doğru bakalım 2008 e İstanbul da 42-44 tane kongre gerçekleşti. Bu İstanbul için rekordu. 2009 da bu kadar gerçekleşmedi 2010 yılında da bu kadar kongre yok. İstanbul da özellikle Talimhane bölgesinde ne zaman kongre fazlalaşırsa tabi otomatikman fiyatları yükseltiyor paralel olarak ta bu da karlılıkta artırıyor.

Talimhane birkaç öncü otel grubunun yönlendirmesi ve cesaret vermesiyle bugüne geldi. Kaliteyi sizin gibi gruplar standartlaştırdı. Konaklama sektöründe ki kaliteli yükselişi nasıl değerlendiriyorsunuz?  
Burada Point Grubu çok değişik bir çizgi yarattı. Bu çizgiyle birlikte dünya turizm standartları Talimhaneye de sirayet etti. Yeni otellerde açılıyor ve özellikle 2008’deki karlılıklardan dolayı var olan otellerde kendi içlerinde yenilik yaptılar. Bu onları yenilik yapmaya itti. Gelen misafirlerin talepleri bu yöndeydi ve otomatikman diğer otellerde baktığınızda şu anda bölgede hiç eski otel yok. Hepsi yataklarından lobisine, aynalarından genel alanlarına, toplantı salonlarına kadar yenilendiler.

Peki siz kendi otelinizi buraya nasıl konumlandırıyorsunuz Point  Taksim Otel neresinde duruyor Talimhane’nin?  
Point Taksim Hotel’e baktığınızda İstanbul’un en iyi 4 yıldızlı oteli olarak tanımlayabiliriz. Gerek oda sayısı, gerek toplantı salonu kapasitesiyle, oda dizaynlarının iş adamalarına göre dizayn edilmesiyle daha çok kongre ve iş turizmine yönelik olduğuna bakabiliriz.

2010 hedeflerinizi tutturdunuz mu? 2011 de nasıl bir hedefiniz var?
2010 hedefleri Mart ayından itibaren büyük bir yükselişe geçti şu aşamada tutturmuş gözüküyoruz 2011 gayet iyi bir yıl olacak. Gözüken, gelen talepler var. Büyük kongreler bu kongrelerde istenen oda sayıları, gerek bizim için gerek Talimhane ve İstanbul’daki diğer oteller için tatminkar olacaktır. Eğer büyük bir aksilik olmadığı takdirde, 2011 doluluk bazında yine %85 civarında olur. Oda fiyatlarında da yüzde10’luk bir artış olur

Point Taksim Otel’de öne çıkan özelliklerini sayar mısınız?
Point Hotel Taksime baktığımızda; ilk 3 olarak bir kere otelimizde müşteri yok misafir vardır. Gelen konuklarımıza biz misafir gözüyle bakıyoruz ve bizim sloganımızda olduğu gibi bütün misafirlerimize memnuniyetle yaklaşıyoruz. Aldıkları bütün hizmetlerde onlara hayır dememeye çalışıyoruz. Otel içersinde, fiziksel olarak onlara sunmuş olduğumuz imkanlar ve teknolojiye olan yatırımlarımız da hep misafirlerimizi mutlu kılmak içindir. Point 0tel Taksim’de 180 kişi 194 odamız var.

Point Hotel Taksim’e baktığımda mükemmel bir otel derim. Zaten otel kalan misafirlerimizden aldığımız tepkiler de bu yönde. Biz personelin eğitimine çok önem veriyoruz, yılda 60 saat eğitimleri var. Çalışan arkadaşlarımızın katkıları ve periyodik eğitimlerle başarı oranımızda da yükseldiğini görüyoruz.

Toplam kalite ile insan kaynağı birbirini destekliyor ve geliştiriyor. Bazı arkadaşlarımız 4 yıllık okullardan mezun olduktan sonra hemen bazı yerlere gelmek istiyorlar fakat bizim sektörümüz için kesinlikle ve kesinlikle tecrübe olmadığı zaman bazı şeyler yarım kalıyor basamakları yavaş yavaş çıkarak bazı şeyleri oluşturmak gerekiyor. O yüzden tecrübeli yöneticilerin tesislere daha fazla ve daha faydalı olduğuna inanıyorum. 
Tabi bu tecrübeyi de çalıştığımız arkadaşlara yansıtmak gerekiyor.
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.