Milyonluk tekneler İzmir’de görücüye çıkıyor

MAST - Marine Saloon Trade;  Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 28 Mart - 02 Nisan 2023 tarihleri arasında ‘Fuarizmir’de gerçekleştirilecek.

19/03/2023 22:52
Milyonluk tekneler İzmir’de görücüye çıkıyor

zmir’in sektördeki konumunu güçlendirmeyi de amaçlayan fuar, sektörün kara fuarında yeni buluşma noktası olacak. Değeri milyonlarca lirayı bulan 150’den fazla teknenin sergileneceği fuar, İzmir ekonomisine, turizme ve yeni yatırım olanaklarına imkan sağlayacak.

ED Fuarcılık ve İZFAŞ, 28 Mart - 2 Nisan 2023 tarihleri arasında ‘Fuarizmir’de MAST - Marine Saloon Trade;  Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nı düzenliyor. Dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün en büyük yerli üretici tekne firmaları, ekipman ve aksesuar firmaları, İzmir’de düzenlenecek kara fuarında bir araya gelecek.

150’den fazla tekne görücüye çıkacak

Toplam değerleri milyonlarca lirayı aşan 150’den fazla teknenin görücüye çıkacağı fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve ED Fuarcılık’ın güç birliğiyle hayata geçirilecek. Fuarda, boyları 3 metreden 17 metreye kadar değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilenecek. Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) ile İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Dayanışma Derneği’nin (TEKİMDER) de destekçileri arasında yer aldığı fuar, 2023 yılının karada düzenlenen tek fuar olma özelliğini taşıyor.

Marka şehirde marka tekneler

15 yıldan uzun süredir Boat Show organizasyonu yapan ED Fuarcılık olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i Türkiye’de fuarcılığın başkenti yapma ve dünya fuarcılığında ön plana çıkarma vizyonu doğrultusunda çalışan İZFAŞ ile birlikte İzmir’de böyle bir fuarı düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Günaydın, “Fuarımızda, ziyaretçiler dünyanın en büyük tekne markaları ile birlikte yerli üreticinin son tasarım teknelerini ve sezon öncesi tekne için her ürünü bulabilecek.” dedi.

Böyle bir fuarın İzmir’de düzenlenmesinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dilek Günaydın, “İzmir, Türkiye’nin marka şehirleri arasında yer alıyor. Her yıl yerli yabancı milyonlarca turistin geldiği İzmir’de, İZFAŞ gibi modern bir fuar merkezinde milyonlarca değere sahip tekneler sergilenecek. Yerli-yabancı üreticiler İzmir’de buluşacak. Dünyaca ünlü markaların İzmir’de sergilenecek olması da hem sektörümüz hem de şehrimiz için avantajları da beraberinde getirecek.” diye konuştu.

Yeni yatırımlara olanak sağlayacak

Tarihten bu yana deniz ve denizcilik şehri olan İzmir’de düzenlenen MAST – Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nın, katılımcılara, yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilere, yenilikleri ve etkinlikleri ile yeni ufuklar açacağını dile getiren ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz ise, “B2B görüşmeleri, alım heyeti ve profesyonel ziyaretçileri ile ticari anlaşmalara zemin hazırlayacak fuar, yeni iş birlikleri kurmanın yanı sıra sektörün yıllık ticaret hedeflerine ulaşmasına, iş hacmini artırmasına ve ihracatı büyütmesine katkı sağlayacak. Fuarla ortaya çıkan potansiyel ile sektörün büyümesi, uzun vadede İzmir ekonomisine, turizme ve yeni yatırım olanaklarının ortaya çıkmasına olanak sağlayacak.” dedi. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.