Milyonlarca otelin güvenliği tehlike altında

Dünyanın en büyük elektronik kilit üreticilerinden Assa Abloy'ın saldırıya uğraması sonrası, büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu açığın, dünyadaki milyonlarca otelin güvenliğini tehdit ettiği açıklandı.

13/08/2019 21:43
Milyonlarca otelin güvenliği tehlike altında

Otellerdeki elektronik kilitlerin güvenli olduğunu düşünüyorsanız üzgünüz ama yanıldığınızı söylemek zorundayız. Sözcü'de yer alan habere göre, dünyanın en büyük elektronik kilit üreticilerinden Assa Abloy'ın saldırıya uğraması sonrası büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu açık dünya çapınca milyonlarca oteldeki güvenliği tehdit ettiği açıklandı.

Güvenlik şirketi bir otel müşterisinin odasından bilgisayarının çalınması sonrası hedef haline geldi. Güvenlik açığı iddiasına karşı argüman oluşturmak için şirket bir dizi araştırma yaptırmaya karar verdi.

Hırsız geride hiçbir iz bırakmıyor

Araştırmalar sonucunda otellerin müştelerilerine özel kart oluştururken kullandıkları bir cihazın kısa süre içinde tüm kapıları açan bir anahtar üretebildiğini fark ettiler. Üstelik bu cihazın bir ana kart oluşturması için yapması gereken tek şey her hangi bir otel müşterisinin kartını bir kaç saniye okutması yeterliydi. Bu aletin kendisi bir başka kart olması bile gerekmeden bir oteldeki tüm odalar ve özel alanlara girme izni yaratıyordu.

Bu cihazın etkileri bununla da sınırlı çıkmadı. Eğer bir otel odasının kapısı bir kartla açıyorsanız sistem hangi kartın kullanıldığını kayıt altına alıyor. Ancak bu kopyalama cihazıyla bir kapıyı açtığınızda sistem hiçbir kayıt yapamıyor. Yani hırsız geride hiçbir iz bırakmıyor.

Güvenlik açığının nasıl oluştuğu bulundu

Şirket güvenlik açığının nasıl oluştuğunu bulduklarını ve açıkları ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Elektronik kilit üreticisi firmanın dünyanın önde gelen zincir otelleriyle çalıştığı da biliniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.