MİDİLLİ ADASI TURİZMİ

Ceren Ersöz Ceren Ersöz 31/12/2019 23:40
Ağustos’ta arkadaşlarımızla toplanıp Yunanistan'ın Midilli adasında 5 günlük bir tatil yaptık. Sabah vapuruyla adaya geçtikten sonra gümrükte bir süre oyalandık. Vizesi olmayan arkadaşlarımız kolaylaştırılmış vize uygulamasından yararlandılar ve 1-2 saat içerisinde vize işimizi halledip adaya çıktık. Temiz ve düzenli sokaklar, bakımlı evler ve cafeler bizi karşıladı.

Adanın doğal güzellikleri göz alıcıydı. Midilli’nin dört bir yanı zeytin ağaçlarıyla kaplıydı. Plajları ise kalabalık olmasına rağmen düzenli, temiz ve ucuzdu. İlk gün gittiğimiz merkezdeki halk plajı bile çok iyi hizmet veriyordu. Daha önceki yaz tatillerinde Gökçeada ve Bozcaada’da da bulunmuştum. Ancak Midilli’de yaptığım tatil beni daha fazla memnun etti. Midilli, bizim adalarımıza göre doğal güzellikleri daha fazla korunmuş ve hizmet kalitesi daha yüksek bir yer.

Sonraki günlerde adanın görülmeye değer yerlerinden olan Molivos ve Plomari’ye gittik. Oralarda da temiz denizlerin ve kaliteli hizmetin tadını çıkardık. Midillinin sıcakkanlı insanları İngilizce bilmeseler bile ziyaretçilerine yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bununla birlikte pek çok restoranda Türkçe menü de bulabildik. Midilli mutfağı, adanın deniz ürünleri, zeytinyağlıları ve feta peyniri ile bize unutulmaz anlar yaşattı.

Midilli capcanlı ve eğlence dolu bir yer değildi. Akşam 8’de çarşıdaki dükkânların kapatılması Türkiye’de bir tatil bölgesindeki esnafın yapacağı türden bir şey değil. Yine de dinlenip yeni kararlar verebileceğiniz ve kalabalıktan uzak doğal güzelliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer.

Restoranları, plajları, yerel halkın genel tavrı, hizmetin kalitesi, güler yüzlülük, yardımseverlik, yemeklerin lezzeti, misafirperverlik ve yüksek insan kalitesi ile Midilli turizmin hakkını veriyor. Ödediğimiz fiyatın çok üstünde bir hizmet almanın keyfiyle evimize geri döndük.

Sıcak havalar biterken Midilli'ye küçük bir kaçamak yapmak isterseniz:
* Otelinizi seçerken konumuna dikkat edin. Adada ulaşım ağı çok gelişmiş değil. Merkezde bir otel seçmeniz kendi yararınıza olacaktır.

* Yüksek sezonda gidiyorsanız ve araba kiralayacaksanız mutlaka önceden rezervasyon yapın. Sonra araba bulamayabilir ve eski otobüslerde adanın öbür ucuna gitmekte zorlanabilirsiniz.

* Yanınızda mutlaka Euro alın. Bankalar Euro satarken çok fazla komisyon alıyor.

* Rahat giysiler alın. Mümkünse deniz ayakkabısı veya palet de götürün.
Denizkestanelerinin kurbanı olmak istemezsiniz.

İyi tatiller!


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.