Michelin şefleri Ege’de yetişecek...

Londra Borsası’na kayıtlı tek Türk şirketi Genel Energy’nin kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Sepil Holding bünyesinde yeme-içme sektörüne girdi. Sepil, Ege Mutfak Sanatları Akademisi’nde Michelin yıldızlı şef yetiştireceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Michelin şefleri Ege’de yetişecek...

Yeni sektöre 10 milyon dolar sermaye ile giren Sepil, ilk etapta Ankara’da iki restoran açtıklarını ve İzmir’de iki restoran açmaya hazırlandıklarını söyledi. Ankara’da açtıkları Papperjam’in ‘gurme pizza’ içerikli, PopsyRocksy’nin ise ‘Kaliforniya mutfağı’ içerikli olduğunu kaydeden Sepil, İzmir ve Alaçatı’da kurulacak Mancar adında iki restoranı ise mayıs ve eylül aylarında açacaklarını ifade etti.

Sepil, restoran işine Hayal Kahvesi, Lacivert, Zarifi ve Osmani’nin kurucusu Fehmi Yaşar ve İzmirli İşadamı Cevat Akgerman ile ortak girdiklerini söyledi.

İzmir ve Alaçatı’daki restoranların isimlerini Mancar olarak belirlediklerini söyleyen Fehmi Yaşar, Ege mutfağının en büyük özelliğinin zengin ot menüsü olduğunu hatırlattı. Mancar isminin de Ege Bölgesi’nde ‘yenilebilir tarım dışı tüm otlar’ için kullanıldığını söyleyen Yaşar, “Türkiye’nin petrol zenginliği yok. Fakat Mehmet Sepil, Türkiye’ye küresel bir petrol şirketi hediye etti. Ege’nin de petrolü yok fakat mutfak zenginliği var. Bunu milli bir değer olarak öne çıkarmak istiyoruz. Alaçatı ve İzmir’deki restoranların ardından kuracağımız Ege Mutfak Sanatları Akademisi’nde, Michelin yıldızlı şefler yetiştirmeyi hedefledik” dedi.

Sepil de, “İzmir projelerimiz için de Kuzey İspanya’nın Bask bölgesinden, dünyada en çok Michelin yıldızlı restoranın yer aldığı, ‘gastrominin merkez üssü’ kabul edilen San Sebastian kentinden, yine Michelin yıldızlı bir şef olan Daniel Lopez ile anlaşma yaptık” dedi.
 

Malta’da sondaj başlıyor

 Mehmet Sepil, “Kuzey ve Doğu Afrika ile Ortadoğu ve Akdeniz’de de petrol ve gaz arama çalışmaları yapıyoruz. Fas’ta üç adet deniz arama bloğumuz var. Malta, Etiyopya, Fildişi Sahili ve Somali’de arama/üretim imtiyazımız var. Malta’da Nisan 15’te ilk platform ile arama başlayacak. Eylül gibi de Fas’ta arama başlayacak” dedi.

Sepil, Kuzey Irak petrolü konusunda da, “Konuşulması dahi önemli bir gelişme. Anayasal hak üzerinden bir tartışma vardı. O tartışmadan çıktılar, 3 aydır kim satacak ve paranın ödeme sistemi nasıl olacak diye konuşuyorlar. Bu çok önemli bir aşama” dedi. (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.