KKTC'nin yeni havayolu Mavi Girne Aviation Rusya'dan KKTC'ye uçacak

Türkiye’de kurulan Mavi Gök Aviation, Rusya- Antalya arası, Rusya’nın savaş nedeniyle AB ambargosu sonucu uçamayan uçakları ile uçacak. Sonrasında da Antalya aktarmalı Ercan'a gelecek.

23/09/2022 12:41
KKTC'nin yeni havayolu Mavi Girne Aviation Rusya'dan KKTC'ye  uçacak

Türkiye’de kurulan Mavi Gök Aviation, Rusya- Antalya arası, Rusya’nın savaş nedeniyle AB ambargosu sonucu uçamayan uçakları ile uçacak. Sonrasında da Antalya aktarmalı Ercan'a gelecek. Türkiye’de kurulan Mavi Gök Aviation'ın kısaltması MGA yani Mavi Girne Havayolu. Sahibi ise, Türkiyeli iş insanları. Şirkette KKTC'nin de %25 hissesi bulunuyor.(detaykıbrıs)

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC'nin yeni havayolunun Mavi Girne Havayolları olacağını açıklamıştı. Arıklı; ABD’nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırmasının ardından önceden iyi olan Güney Kıbrıs ve Rusya ilişkilerinin gerildiğini belirten Arıklı, Rus uçaklarının KKTC’ye inmesinin siyasi açıdan önemli bir mesaj içereceğine işaret etmişti.

Rusya uçuşlarının KKTC’nin ekonomisine önemli katkısı olacak

Siyasi iradenin sağlanmasıyla Ercan Havalimanı’na uçuşların gerçekleştirilmesinde bir engel olmayacağını belirten Arıklı, Rusya uçuşlarının KKTC’nin ekonomisine önemli derecede olumlu etkisi olacağını söyledi.

Rusya’dan iki havayolu şirketi ile görüşüldüğünü açıklayan Arıklı, Moskova’dan direkt uçuşların gerçekleştirilmesiyle önümüzdeki yılın KKTC’nin turizmi açısında verimli olacağına işaret etti.

Uçak bileti fiyatlarının pahalılığı Güney'den uçuşa yöneltiyor

Erhan Arıklı, uçak bileti fiyatlarının pahalılığına da dikkati çekerek, “Uçak bilet fiyatları çok pahalı. KKTC’de yaşayan birçok vatandaş Avrupa’ya giderken Güney’den gitmeyi tercih ediyor. Direkt uçuşların olmaması bu noktada maliyeti artırıyor” dedi.

Arıklı “Ercan Havalimanı Türkiye’nin iç havayolları statüsüne alınabilir ve bunun için siyasi iradenin olması gerekir” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.