Metin Peltek: Kur farkı ile arayı kapattık

Antalya Kemer Göynük’de yer alan Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek, turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

20/08/2018 19:58
Metin Peltek: Kur farkı ile arayı kapattık

Halil Öncü

Turizmde iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Metin Peltek, "Temmuz ve ağustos aylarını biraz zorlanarak geçirdik. Az da olsa fiyat indirimine gittik. Ancak bunu da kur farkı ile kapattık" dedi.

Sezonun açılmasından bugüne kadar geçen bölümü değerlendiren Peltek, “Sezona bu yıl iyi başladık. İyi de devam ediyor. Ancak temmuz ve ağustos ayı biraz zor geçti. Mayıs-Haziran ayları daha iyiydi. Rusya’dan gelecek uçaklarda arz fazlası sebebiyle acenteler koltuklarını doldurmakta zorlandılar. Ağustos ayında ise, koltuk sayılarını azaltmaya gittiler. Bu arada güzel bir eylül ayı geçireceğimizi düşünüyorum.

Kur farkı aradaki farkı kapattı

Temmuz ve ağustos ayında biraz zorlandık. Az da olsa fiyat indirimi yaptık. Ancak bunu da kur farkı ile kapattık. Otelciler maliyetlerinde yaptıkları düzenlemeyle, bütçelerini tutturdular. Eylül ve ekim aylarında daha güzel bir dönem bekliyoruz. Daha sonraki yıllarda da inşallah bu trend devam eder de, son iki üç yıldır kaybedilenleri tekrar kazanma ve sayıları daha da arttırma yoluna gidebiliriz” dedi.

Personel Bulma Noktasındaki Sıkıntılar Olacak

Sezonun iyi gitmesi ile birlikte İleriki yıllarda kendilerini ciddi anlamda personel sıkıntısının da beklediğini ifade eden Peltek, “ileriki yıllarda bizi bekleyen tehlikelerden bir tanesi de Personel bulma noktasındaki sıkıntılar olacak. Personel konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yurt dışından getirdiğimiz, özellikle Kazak, Kırgız gibi ülkelerden gelen elemanlarında kur farklarından dolayı tekrar gelmeyi istemeyeceklerini düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye ucuz misafir mi geliyor?

Türkiye’ye her türlü misafir geldiğini dile getiren Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek, “Ama gelen müşteri, pahalı satmak isteyen tesislere yetmiyor. Orta sınıflı tesisler daha çok misafir alıyor. Her kademeden misafir Türkiye’ye geliyor” dedi.

Kemer Türkiye’nin en güzel bölgelerinden bir tanesi

Kemer’in çok özel bir turizm destinasyonu olduğunu ifade eden Peltek, herkesi Kemer’e beklediklerini söyleyerek; “Kemer Türkiye’nin en güzel bölgelerinden bir tanesi. Dağları ve doğası, denizi ile en temiz bölgelerden biri. Yine eğlence hayatı bakımında Antalya’nın en önemli bölgesi. Tarih, doğa her şey Kemer’de iç içe. Herkesi Kemer’e bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.