Mete Vardar: 2021 ‘İç Pazar Yılı’ ilan edilsin

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2021 yılının “İç Pazar Yılı” ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

26/11/2020 13:51
Mete Vardar: 2021 ‘İç Pazar Yılı’ ilan edilsin

2020 yılında bir mucize başardıklarını belirten Mete Vardar, “Rekabet koşullarında bir takım olumsuzluklarla karşılaştık. Hala bitti mi konu hayır. Zorluklar yeni başlıyor. Şimdi erken rezervasyon başladı. 2021’i gelin iç pazar yılı yapalım” dedi.

İç pazarın her zaman önemli olduğunu belirten Vardar, açıklamalarına şöyle devam etti: “İç pazar sadece kriz dönemlerinde değil her zaman önemli. Jolly’nin sahibi olarak konuşmuyorum. İç pazar hep önemli deniyor ama uygulamada yok. Avrupa pazardaki fiyat politikamızı iç pazarda da uygulamalıyız. Yurt dışından gelen Hans ile yurt içindeki Mehmet aynı oranda mı kazanıyor. Burada bir haksız rekabet var. Herkes taşın altına elini sokmalı.

Sezon kötü başlarsa beni hiç aramayan otelciler aramaya başlıyor. Doğru fiyatlarla başlasaydık aramasına gerek yoktu. Biz kendi kendimize pazarı çürütüyoruz. Doğru bir planlama ile seyahat acentelerinin de önemsendiği gösterilirse iç pazar 30 milyona ulaşabilir. Bunu sağlarsak krizlere karşı daha dik durabiliriz. İç pazardaki seyahat acentelerine seslenmek istiyorum; bu krizi el birliği ile atlatabiliriz. Birbirimizi aşağıya çekmemeliyiz. İç pazarın önemini, bizim kadar anlayacak bir Turizm Bakanımız var. İç pazarı 30 milyona çıkartalım. Bunu sağlarsak krizden daha iyi çıkabiliriz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.