Mert Okan: Turizm ürünlerindeki zenginliğimize ve rekabetçi fiyatlarımıza güveniyorum

The Kailyn Hotels CEO'su Mert Okan, “Pandemi sonrasında dünyada ve ülkemizde çok değişimler oldu. Dünya ekonomisi sallandı, gün geçtikçe enerji ile birlikte, her şeyin maliyeti ve fiyatları yukarı gidiyor. Bunu günlük yaşamımızda yeterince hissediyoruz” dedi.

24/03/2023 16:14
Mert Okan: Turizm ürünlerindeki zenginliğimize ve rekabetçi fiyatlarımıza güveniyorum

The Kailyn Hotels CEO'su Mert Okan Turizm Aktüel’e yaptığı açıklamada, “İşletmeler için enerji ve bulunmayan personel maliyetleri başta olmak üzere yaptığımız iş, bu fiyatlarla sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Tatil yapmak isteyen yabancılar için de uçak biletlerindeki fiyat artışları çok fazla.

KAYBETTİĞİMİZ PAZARLAR TEKRAR GERİ DÖNECEK

Bu olumsuzluklar rakiplerimiz için de geçerli. Burada ben kriz yönetimine alışık ve pratik çözümler üretebilen meslektaşlarıma, turizm alt yapımıza, turizm ürünlerindeki zenginliğimize ve rekabetçi fiyatlarımıza güveniyorum. 2022 turizm açısından pandemi sonrasında verimli bir yıldı. 2023’ün ilk yarısında kaybımız olsa da ikinci yarısının, değişimlerle geçen seneye paralel belki % 5-10 altında gerçekleşeceğini ümit ediyorum.

Kaybettiğimiz Avrupa ve Uzakdoğu pazarının yavaş yavaş hareketleneceğine inanıyorum.  Ortadoğu pazarındaki talep yine yaz aylarında yoğunlaşacaktır. Kültür turizminin, doğa turizmi -glamping, yanında sağlık turizmi biraz daha öne çıkacaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.