Mert Okan: 2022'de fabrika ayarlarımıza döneceğiz

2022 sezonundan umutlu olduğunu söyleyen Grand Yavuz Hotel Genel Müdürü Mert Okan, "2022'de iki yılın acısını çıkararak, fabrika ayarlarımıza dönebileceğimizi, 2019 yılı rakamlarını yakalayabileceğimizi öngörüyorum" dedi.

04/01/2022 21:15
Mert Okan: 2022'de fabrika ayarlarımıza döneceğiz

Koronavirüs pandemisi nedeniyle şimdiye kadarki en zor sınavlarından birini veren turizm sektörü, 2022 yılında kaybettiklerini geri almaya hazırlanıyor. Yeni sezona hazırlanan turizmciler, Turizm Aktüel'in anketinde 2021 sezonunu değerlendirerek, 2022 yılına dair beklenti ve öngörülerini açıkladı. 

Korona ile sınav verdiğimiz 2020 yılının zor geçtiğini, 2021'de ise, aşı sayesinde iyi bir yıl olacak beklentisinin oluştuğunu söyleyen Grand Yavuz Hotel Genel Müdürü Mert Okan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu beklenti, ilk 6 ayda artan vaka sayısının yanı sıra, hem  Türkiye’de, hem de ziyaretimize gelecek yabancı misafirlerimizin ülkelerindeki kapanmalar ile hayal kırıklığına dönüştü. Hava sahalarının kapatılıp uçuşların durması, tek düzgün çalışan pazar Rusya için bile büyük bir hüsran yarattı.  

Pandemi süresinde kaybettiğimiz nitelikli işgücünü hemen yerine koyamadık

2021’in ikinci yarısında kapalı otellerin açılması, yatak arzının artması ve talebin düşük olması nedeniyle, oteller promosyon fiyatlarından ucuza satılarak doldu. Erken rezervasyon, son dakika rezervasyonu derken, ekim ayında birçok kapalı destinasyonun tekrardan uçuşa açılması ile yüksek doluluklara erişildi.

Birden artan dolulukla beraber kat hizmetleri departmanı başta olmak üzere, her departman için acil personel ihtiyacı doğdu. Pandemi süresinde kaybettiğimiz nitelikli işgücünü hemen yerine koyamadık. Operasyonlar ne yazık ki her tesiste patladı. Arkasından Korona ile ilgili başka varyantlar ortaya çıktı. Tekrar ülkeler kapandı, Omikron gündem oldu.  Yılsonuna doğru ülkemizde TL'nin Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi, tüm girdi maliyetlerimizi fazlasıyla katladı. 

2022'de, 2019 yılı rakamlarını yakalayabileceğimizi  öngörüyorum

Dolu dolu girdiğimiz 2022  yılı için ileriye dönük Avrupa pazarı başta olmak üzere tüm pazarlardan ufak tefek taleplerin olması, moralimizi yükseltti. Tüm dünyada  ve ülkemizde vaka sayısı yüksek olsa da, ölüm oranının ve yoğun bakımdaki  hasta sayısının düşmesi sevindirici. Tersi de olsa, birçok kişi artık bu hastalığı fazla takmamaya başladı. İnsanlar iki yıldır seyahat edememekten, tatil yapamamaktan çok bunaldı. Herkesin tatili geldi.

Türkiye turizm kaynakları ve alternatif turizm ürünleri yönünden çok zengin, rakiplerine göre çok daha ucuz ve kaliteli hizmet veren bir ülkedir. Geniş bir alt yapıya  ve  kalabalık bir turizm çalışanları ordusuna sahiptir. Sonuçta   iki yılın acısını çıkararak, fabrika ayarlarımıza dönebileceğimizi, 2019 yılı rakamlarını yakalayabileceğimizi  öngörüyorum. Tüm meslektaşlarıma sağlıkla, bereketli ve dolu dolu bir turizm sezonu dilerim."

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.