Mehmet Aygün: Hedefimiz, her yıl 10 otel açmak

Türk turizminin ‘Amiral Gemisi’ AYG Grup, ‘Titanic’ markasıyla imza attığı turizm sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Belek’te hizmete girmek için gün sayan Titanic Deluxe Belek ile yeni sezona görkemli bir giriş yapacak olan AYG Grup , her yıl yurtiçinde ya da yurtdışında en az 10 otel açmayı planlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mehmet Aygün: Hedefimiz, her yıl 10 otel açmak
Halil Öncü / Antalya

AYG Grup ve Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, sektörün heyecanla beklediği  Titanic Deluxe Belek'i, grubun yeni yatırımlarını ve 2013 yılı için hedef ve beklentilerini Turizm Aktüel’le paylaştı.

Sektörün heyecanla beklediği Titanic Deluxe Belek, nisanda hizmete girecek. Önce bu konudaki duygu ve düşüncelerinizi  öğrenmek istiyoruz. Sonra da bize yeni yatırımınızı anlatır mısınız?

Titanic Deluxe Belek, Titanic Otelleri zincirin 9’uncu halkasını oluşturacak.  Nisan ayında ilk misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. AYG Grup olarak iddialıyız, çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Titanic Deluxe Belek,  her konuda örnek bir yatırım. Biz, şehir ve resort otel işletmecisi olduğumuz için, her iki daldaki otellerin de işleyiş şeklini, sorunlarını, çözüm yollarını yakından tanıyor ve biliyoruz. Titanic Deluxe Belek, profesyonellerle bir araya gelerek oluşturulmuş bir sentez projesi.


Titanic Deluxe Belek Hotel, Titanic Otelleri zincirin 9’uncu halkasını oluşturacak.

Titanic Deluxe Belek’te en güzel konsepti hayata geçirdik. Toplantı odaları, konferans odaları, SPA bölümü, çarşısı, odaların büyüklüğü, ve konumuyla Titanic Deluxe Belek, dünya otelleri ile yarışacak bu kompleks oldu. Her otelde SPA merkezleri var ama, buradaki  12 bin m2 alanı kapsıyor.  Dünyadaki SPA merkezleri ile yarışacak kapasitede bir SPA merkezine sahibiz ve bu konuda da oldukça iddialıyız.

Titanic Deluxe Belek’i benzerlerinden farklı kılan bir başka özellik de,  İstanbul’u Belek’e  taşıyan, Nişantaşı’nı yansıtan bir çarşıya sahip olması. Bu çarşıda dünya markası butikler, cafeler ve diğer işletmeler yer alacak. Ayrıca çarşımızda Kumkapı’yı ve Kumkapı havasını yaşatacak bir bölüm de bulunacak. Spor Bar ve Disco da, fark yaratacak diğer etkinlik alanlarımız arasında bulunuyor. 

AYG Grup ve Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün  Turizm Aktüel'e yaptığı özel açıklamada, ' AYG Grup’un bundan sonraki hedefi , her yıl 10 şehir oteli açmaktır. Titanic Deluxe Belek’ten sonra, İstanbul’da 10 otele bedel bir otel yatırımı planlıyoruz. Anadolu’daki diğer otel yatımlarımızı da en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planlıyoruz' dedi.

Odalarımızın büyüklüğü, 42 metrekare ile 75 metrekare arasında değişiyor. 17 tane 3+1 ve 2+1 villalarımız bulunuyor.  Her villanın kendine ait özel havuzu var.  84 adet family odamız mevcut.  Titanic Deluxe Belek, usta bir ressamın elinden çıkmış bir tablo gibi muhteşem bir manzaraya sahip. Ormanla iç içe olan otelin bir tarafında golf alanları, bir tarafında nehir manzarası, bir tarafında deniz manzarası yer alıyor. Allah’ın bizlere bahşettiği bu çok özel yerde, biz de AYG Grup olarak bu çok özel oteli inşa ettik. Çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Nisan ayında ilk misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız.

Titanic Deluxe Belek’in yatırım bedeli hakkında bilgi verir misiniz? Ayrıca bu özel otel için neden Belek’i seçtiniz?
Titanic Deluxe Belek  için şu ana kadar, 120 Milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdik. Türk Turizmi’nde 30 Milyar Dolar’lık bir pasta var. Bu pastanın da % 60 ‘ını Antalya gerçekleştiriyor.  En güzel beş yıldızlı oteller, Belek’te yer alıyor. Bu nedenle biz de bu  yatırımımızı Belek’te hayata geçirmeyi tercih ettik.


Titanic Port Bakırköy Hotel...

AYG Grup, ‘Titanic’ markasıyla turizm sektörüne imzasını  attı. Her geçen  gün daha da artan bu başarının sırrı nedir?

İşinizi iyi yaparsanız, ufkunuzu geniş tutarsanız ve her zaman bir yarış içinde bulunduğunuzu unutmazsanız, başarılı olursunuz. Biz üç otelimizi Almanya’da inşa ettik. İstanbul’da altı tane otelimiz var. Antalya’da da iki otelimiz bulunuyor. Bundan sonraki hedefimiz, Anadolu’da otel açmak. Titanic kalitesini, Anadolu’ya taşımak istiyoruz. 


Titanic Business Bayrampaşa Hotel...

Kocaeli, Afyon, Eskişehir ve İzmir’de de otel yatırımları planlıyoruz. Grup olarak hedefimiz, her yıl on tane otel açmak. Onun için dersimizi çok iyi çalışıyoruz. Profesyonellerden oluşan kalabalık bir ekibimiz var.  Devamlı işimizin başındayız,  durmadan çalışıyoruz, hep daha iyiyi kovalıyoruz. Nasıl daha iyi hizmet verebiliriz, serviste nasıl daha başarılı olabiliriz diye her zaman arayış ve araştırma içindeyiz.


Titanic Business Kartal Hotel...

Dünyada bir sürü otel zinciri var. Üç bin ile beş bin oteli bulunan otel zincirleri var. Neden bir Türk firması bunu başarmasın? Bunu başaran yabacı grupların bizden fazlası yok.  Hatta eksiği bile var. Biz serviste  her zaman bir adım öndeyiz. Otelcilik, % 75 servistir, yani yiyecek içecektir. Firma olarak bu konuda asla vazgeçemeyeceğimiz ilkelerimiz var. Bizim için önce disiplin gelir. Bir başka vazgeçilmezimiz, kaliteli hizmet. Bu konularda şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Belek’te açacağımız ve dünyada büyük ses getirecek olan Titanic Deluxe Belek ile de yine çok konuşulacağız.


Titanic City Taksim Hotel...

AYG Grup, herkesin ortak hedef için çalıştığı büyük bir aile gibi. Bu sinerjiyi yakalamak kolay değil. Siz bu uyumu nasıl sağladınız?
Başarı, ekip çalışmasının ürünüdür. Biz, ortak hedefe koşan büyük bir aileyiz. Grup olarak, binlerce insanı istihdam etmenin büyük hazzını yaşıyoruz.  Titanic Deluxe Belek’te de nisan ayında 1100 kişi iş başı yapacak. Burası artık onların sahipleneceği bir yer olacak. Buraların asıl sahipleri, çalışanlarımızdır. 


Titanic Comfort Gebze Hotel...

2013 sezonundaki hedef ve beklentileriniz nelerdir?
2013 yılının, 2012 yılından daha iyi olacağını düşünüyorum. Antalya bölgesine bu yıl; Alanya’da, Side’de, Kemer’de ve diğer turizm beldelerinde  açılacak yeni otellerle birlikte 30 bin yeni yatak ilave olacak. Bu, 30 bin yeni misafirin gelmesi demek. Bunun için de, sektör olarak  işimizi çok iyi yapmamız gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi çok iyi yapmalıdır. Ağız reklamı diye bir olay vardır. Her misafir, memnuniyetini ifade ederek, işletmeye yeni misafirler kazandırır. İşte biz bu 30 bin yeni yatağı,  böyle doldurabiliriz. Vizyonu doğru tutup, 50 milyon insanı Türkiye’ye nasıl getirebiliriz diye düşünmeliyiz. Talep ne kadar fazla olursa, fiyat artışını da o oranda sağlayabiliriz. Aksiyonlara girmek yerine, iyi çalışmalı ve  vizyon oluşturmalıyız.


Titanic Comfort Mitte Hotel Berlin...

Sektörde hızla artan yatak sayısı, endişeleri de beraberinde getiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyor sunuz?
Yatak kapasitesinin artmasına karşı değilim.  Ancak herkes, hizmet kalitesinin üst düzeyde olmasına dikkat etmelidir.  50 milyon turist sayısına nasıl ulaşabileceğimizi planlamalıyız. Ağırladığımız turist sayısını arttırmak için çalışmalıyız. 10 yıl önce, sektörün bugün ulaştığı başarıyı hayal bile etmiyorduk. Nerden nereye geldik. Demek ki , çalışırsak başarılı oluyoruz.

Titanic Beach Lara Hotel

Şu anda girmediğimiz pek çok pazar var. Antalya’ya  11 milyon turist geliyor. Turist sadece güneş için mi gelmeli? Bizim turisti çekecek başka değerlerimiz de bulunuyor. Önemli olan, bunları öne çıkarmak.  60-70 Milyon Euro’luk bir futbol turizmi pazarı var. Eğer üç ay içinde 2 bin takım Antalya’ya geliyorsa , bu büyük bir başarıdır. Bunları çeşitlendirmemiz gerekiyor.


Titanic Comfort Şişli Hotel...

AYG Grup’un bundan sonraki hedefleri ve yeni yatırım planları hakkında bilgi alabilir miyiz?  
AYG Grup’un bundan sonraki hedefi , her yıl 10 şehir oteli açmaktır. Titanic Deluxe Belek’ten sonra, İstanbul’da 10 otele bedel bir otel yatırımı planlıyoruz. Ayrıca, Titanic Deluxe Belek’in nisan ayındaki açılışının ardından; Berlin’de birisi 400, diğeri 230 oda  kapasiteli iki otel projemizi  hayata geçireceğiz. Anadolu’daki diğer otel yatımlarımızı da en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu arada Paris, Londra, Amstredam ve Moskova’da da oteller açmayı düşünüyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.