Mavi yolculuk, kabusa döndü...

Pazar günü motorundaki arıza yüzünden karaya oturan Carnival Triumph isimli cruise gemisindeki yolcular, bugün telefonlarının zorlukla çekmesi sayesinde gemideki insanlık dışı koşulları tüm dünyaya duyurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mavi yolculuk, kabusa döndü...

‘Rüya gemi’de motor arızası sebebiyle elektrik sisteminin çökmesi sonucu 4.200 kişi kabus dolu günler yaşıyor. Meksika körfezi açıklarında arızalanan ve kurtarma çalışmalarının birkaç günü bulacağı açıklanan gemide bulunan mürettebat dahil 4bin 200 kişinin saatler geçtikçe kötüleşen koşullarla başa çıkmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Seslerini dış dünyaya duyurabilen yolcular azalan yemek stoğu nedeniyle kavga çıktığından, havalandırmaların çalışmaması nedeniyle güvertede uyumak zorunda kaldıklarından ve tuvaletlerin bozuk olmasından şikayetçi.

Yolculardan Debra Rightmare ABC haber merkezine yolladığı mesajda “Koşullarımız her geçen saat kötüleşiyor. Tuvaletler kabinlerin içine taşıyor. Kabinlerdeki halılar idrar ve suyla ıslanmış halde” diyor.

Bir hamburger alabilmek için dört saat kuyrukta beklediğini anlatan başka bir yolcu artık yemek için sadece soğanlı ekmekleri kaldığını belirtiyor. Mavi yolculuğu kabusa çeviren enerji sistemindeki arızaya Pazar günü geminin makine dairesinde çıkan yangın sebep oldu.

Kurtarma çalışması için Pazartesi günü yanaşan ilk römorkör gemiyi saatte birkaç mil sürükleyerek Alabama’ya doğru çekmeye başladı. Geminin bu hızla Perşembe gününe kadar kıyıya ulaşması bekleniyor. (Hürriyet)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.