Martta en ucuz tatil ülkesi Türkiye oldu... Peki en pahalısı kim?

Federal İstatistik Dairesi, Akdeniz bölgesindeki tatil ülkeleriyle Almanya’daki mart ayı fiyatlarını kıyasladı. Buna göre Türkiye, Arnavutluk’la birlikte tatil, konaklama ve yeme-içme harcamaları bakımından Almanya’ya kıyasla yüzde 56 daha ucuz.

01/06/2023 14:17
Martta en ucuz tatil ülkesi Türkiye oldu... Peki en pahalısı kim?

Portekiz ile Malta ise Almanya’ya oranla konaklama ve restoranda Yemek açısından yüzde 28 daha ucuz olarak tespit edildi. İspanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti, restoran ve otel hizmetlerinde yüzde 18, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs ise yüzde 17, Yunanistan yüzde 21, Romanya ve Karadağ ise yüzde 46 oranında daha ucuz olan ülkeler oldu. En pahalı tatil ülkelerinden biri olan İtalya bile mart ayı raporuna göre, Almanya’ya kıyasla tatilcilere yüzde 5 daha ucuz fiyat sundu.

EN PAHALI İSVİÇRE

Buna karşılık, Kuzey Avrupa’da ve Almanya’nın bazı komşu ülkelerinde tatiller Almanya’dakinden daha pahalı olarak tespit edildi. Kıyaslanan tüm Tatil ülkeleri arasında Mart 2023’te en yüksek fiyat seviyesi İsviçre’de gözlendi. Hürriyet'te yer alan habere göre, buradaki otel ve restoran ziyaretleri Almanya’dakinden yüzde 61, popüler tatil destinasyonları olan Danimarka ve Norveç ise yüzde 40 daha pahalı tespit edildi.

Mart ayında Finlandiya’ya giden tatilciler otel ve restoranlarda Almanya’dakinden yüzde 25, İrlanda’da ise yüzde 21 daha fazla ödemek zorunda kaldı. İsveç’te tatiller yüzde 17, Avusturya’da ise yüzde 15 daha pahalıydı. Popüler tatil ülkesi Fransa’ya gidenler de mart ayında otel ve restoran ziyaretleri için Almanya’ya kıyasla yüzde 8 daha fazla ödedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.