Martı İstanbul'a kondu...

Martı Grubu’nun ilk şehir oteli, Martı İstanbul Hotel, 5 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen tören ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından resmi olarak hizmete açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Martı İstanbul'a kondu...
Taksim Talimhane’deki otelin açılışına,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanısıra Martı Grubu Onursal Başkanı Halit Narin, Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin’in yanı sıra turizm sektörünün önemli kurum ve kuruluşları ile Martı Grubu’nun iş ortakları katıldı.

Açılış töreninde konuşan Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, 2012’in Martı Grubu için bir atılım dönemi olduğunu ve bu atılımın en önemli eseri olan Martı İstanbul’un grubun büyümesine büyük katkıda bulunacağını vurguladı. Narin konuşmasında, Martı’nın 45 yıllık köklü ve başarılı otelcilik tecrübesinin, şehir otelciliğinde kendilerine kılavuz olacağını ve sektörün en iyilerinden oluşan otelin yönetim kadrosu ile birlikte yeni başarılara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi.  

Oya Narin, “2012 yılı bizim için dönüm noktası oldu. Yeni yatırımlara hız verdik. Hızlı ve istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz,” dedi.

Martı Grubu’nun ilk şehir oteli Martı İstanbul Hotel’in Genel Müdürü Sedat Nemli ise, “Martı İstanbul Hotel, şehrin en merkezi yerinde, şehir hayatının tam içinde, İstanbul’un dinamik ve heyecanlı temposunu yakalamak isteyen herkes için ideal bir seçenek olacak. Konuklarımız sıradan bir metropolde değil, uyandıklarında İstanbul’da olduklarını anlayacaklar. Martı İstanbul’un, grubun 45 yıllık tecrübesi, özenli hizmet anlayışı ve en önemli değerlerinin başında gelen geleneksel Türk misafirperverliği ile büyük bir fark yaratacağına inanıyoruz,” dedi.

Nemli konuşmasında şu noktalara da değindi: “Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan geleneksel motifleri taşıyan Martı İstanbul Hotel’in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 37’si suit 270 odası bulunuyor. Odaları etkileyici bir atriuma açılan Martı İstanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2’lik Spa ve gym’i ile hizmet sunacak,” dedi.   

Muftağı ile de iddialı
Martı İstanbul’un mutfağı, yönettiği restoranlara iki kez Michelin yıldızı kazandırmış usta Fransız şef Frederic Medigue’e emanet edildi. Martı İstanbul Hotel, Medigue’in mutfağı ile lezzet severler için de yeni bir seçenek olacak.  Martı İstanbul Hotel’de, Quad Restaurant’da Türk, Asya ve dünya mutfakları sunulurken, Marti’s Brasserie ile lezzet tutkunlarına yeni tatlar sunulacak. Ayrıca, Gourmet Stop, kendi mutfağında yapılan ekmek, pasta, çikolata, pate ve sandviçleri ile günün telaşı içinde lezzetten ödün vermek istemeyenlerin yeni durağı olacak.

Sanatla İçiçe
Martı İstanbul Hotel, ayrıca dekorasyonu içinde yer alan ünlü sanatçıların eserleri ile de dikkat çekiyor. The Carnegie Prize sahibi ve The Turner Prize’a aday gösterilen dünyaca ünlü sanatçı Kutluğ Ataman’ın, “Su” ve “Hiç” adlı iki eseri konukları büyülerken, Devrim Erbil’in İstanbul resimleri de odalara ayrı bir renk katıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.