Martı Hotels, 6 aylık net kârını açıkladı

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., 2023 mali yılı ilk 6 aylık konsolide finansal tablolara ilişkin değerlendirmesini, KAP’a açıkladı.

24/11/2023 12:24
Martı Hotels, 6 aylık net kârını açıkladı

Açıklamaya göre Martı Otel İşletmeleri A.Ş.’nin geçen yılın aynı dönemine göre satışları yüzde 61 artışla 486,2 Milyon TL’ye, FAVÖK yüzde 49’lık artışla 151,5 Milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net dönem kârı ise, 142,8 milyon TL oldu.

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., 2023 mali yılı ilk 6 aylık dönemde; başarılı geçen 2022 yılının aynı dönemine göre, konaklama ve deniz bağlama sayılarında da gelişme kaydetti.

Sezon, temmuz ayının ortasından itibaren ivme kazandı

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin, Avrupa ve İngiltere kaynaklı erken rezervasyonlara geçici de olsa yarattığı olumsuz etki, sürmekte olan Ukrayna savaşının, ülkemizin en önemli kaynak pazarlarından biri olan Rus pazarında alım gücünde yarattığı düşüş, ve sektörün enflasyondan kaynaklı yaşadığı maliyet artışları gibi etkenlerden ötürü, özellikle haziran ayının sonuna kadar düşük bir tempo ile ilerleyen turizm sezonu, Kurban bayramının ardından ivme kazanarak, sezonun kalan bölümünde doluluklarda iyi bir seviyeye ulaşılmasına rağmen, karlılık adına beklentilerin gerisinde kalmıştır. Deniz turizminde ise artmaya devam eden liman bağlama talebiyle büyüme ve fiyatlardaki artış devam etti.

Geceleme ve deniz bağlama sayısındaki artış devam etti

2022 yılında gerçekleşen sermaye arttırımının ardından Martı Myra ve Martı Resort tesislerimizde geçtiğimiz kış yapılan kapsamlı renovasyon çalışmalarını müteakip, bu sezon konaklama tesislerimizin toplamında yüzde 7’lik artışla 264.164 yatak gecelemeye ulaşılmıştır. Şirketimizin diğer faaliyet kolu olan marinacılık tarafında ise gecen seneye göre deniz bağlamalarda yüzde 8’lik artış kaydedildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.