Markamızın gücünü misafirlerimize hissettiriyoruz

Almanlar’ın ünlü otel markası Steigenberger İstanbul'un Türkiye’deki tek oteli, İstanbul’da yer alıyor. Basın Ekspress oteller bölgesinde yer alan Steigenberger Airport Hotel İstanbul'u, Genel Müdürü Emre Lüküslü, Turizm Aktüel'e anlattı.

31/05/2018 19:24
Markamızın gücünü misafirlerimize hissettiriyoruz

Hasan Arslan - Hakan Metin

Otelimiz, kapıdan içeri giren bir misafirin tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasite ve donanımda bir oteldir. Türkiye’nin tek Steigenberger oteliyiz. Misafirimiz check-in yaptıktan sonra, otelimizin konforlu dünyasında konaklama keyfini yaşamaya başlıyor.

Steigenberger Airport Hotel İstanbul’u genel hatlarıyla tanıtır mısınız?

3 adet oda tipimiz var. Üst katta bir launch restoranımız bulunuyor. Orada VIP toplantılar, yemekler düzenlenebiliyor. Lobi alanında ana restaurant ve lobi barımız mevcut. Toplantı salonlarımız ve 1800 m2 kapalı alanda bir SPA’mız var. İçinde 4 tane normal masaj salonu ve bir de VIP masaj salonu bulunuyor. VIP masaj salonu içinde jakuzi ve özel bir dinlenme alanı mevcut . Kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Unisex1 tane hamam ,unisex 1 tane sauna,Unisex 1 tane tuz odası ve ayrıca bayanlara özel 1 adet sauna ve 1 adet hamam ile misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Toplantı salonlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Büyük toplantı salonumuz ikiye bölünebilir ortalama 800 kişiye hizmet verebiliyor. Bu salonumuzun kapasitesi 1000 kişiye kadar çıkabiliyor. Onun haricinde, küçük toplantılar için oturma düzeninde 55 kişilik bir salonumuz var. Bunların dışında, orta büyüklükte 2 tane daha toplantı salonumuz var. Yani toplamda aslında 5 tane toplantı salonumuz bulunuyor.

Steigenberger Airport Hotel İstanbul’un odalarının özelliklerinden bahseder misniz?

Otelimiz, kapıdan içeri giren bir misafirin tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasite ve donanımda bir oteldir. Misafirimiz check-in yaptıktan sonra, otelimizin konforlu dünyasında konaklama keyfini yaşamaya başlıyor. Odalarımızın dijital altyapısı çok gelişmiştir. Her odada çalışma masası mevcut. Televizyonlar tamamen IP TV'dir. Çok hızlı bir internet hizmeti veriyoruz.

Odaların tavan yüksekliği fazla olduğundan, çok ferah bir ortam vardır. Sade dekore edilmiş odalarımızın hareket alanı geniştir. Yataklar, uyku konforunu en üst düzeyde sağlayacak şekilde çok rahattır. Banyolarımız da geniş, ferah ve konforludur.

Yönetim ve operasyon ekibimiz çok tecrübeli isimlerden oluşuyor. Misafir portföyümüzün neredeyse tamamını yabancı misafirler oluşturuyor. Misafir yelpazemis çok geniş ,ağırlıkla şirket misafirleri, yabancı konferans grupları ve futbol takımları bizi tercih ediyor.

Otelinizi, bölgede bulunan diğer 5 yıldızlı otellerden farklı kılan unsurlar nelerdir?

Öncelikle biz, Türkiye’nin tek Steigenberger oteliyiz. Steigenberger markasının tarihi epey eskiye dayanıyor. Steigenberger önce resort otellerle başlamış. Daha sonra şehir otelciliğiyle devam etmiş büyük ve iyi bir zincir. Markamızın standartları, bölgemizdeki diğer 5 yıldızlı franchise otellerin standartlarından daha yüksek. Misafirlerine sunduğu imkanlar daha fazla.

Steigenberger, Alman disipliniyle oluşturulmuş, dünya çapında bir marka. Biz markamıza ve bu marka çatısı altında sunduğumuz hizmete çok güveniyoruz. Teknik altyapımızda hiçbir problem olmadığı için de, misafir check-out edene kadar hiçbir aksaklık yaşamıyor. Bunun da geri dönüşünü çok olumlu bir şekilde alıyoruz.

Son olarak sektöre bir mesajınız var mı?

Sektöre bir değil, birçok mesajım var. Mesleğe 1995 yılında başladım. Geriye dönüp baktığımda, turizm sektöründe çok güzel yıllarımın geçtiğini görüyorum ve bir turizmci olarak o yılları mumla arıyorum. Sektöre 2 yıl ara verdim ben. Ara vermemin sebebi, sektöre vereceğim mesajların içinde saklıdır.

Turizm sektöründe son dönemde hem işveren hem de çalışan profili değişti. İşte o nedenle, yeni işletmelerde biraz bocalıyorum. Bu sebeple aynı fikirleri paylaştığımız ve hedeflerimiz örtüştüğü için tercihimi bu işletmemizde yaptım Sektörde her zaman empati yoluyla ilerlemek gerekiyor. Karşı tarafı da düşünerek hareket etmek gerekiyor.

Benim havaalanı bölgesindeki ilk otelcilik tecrübem. Daha önce bu bölgede hiç çalışmamıştım. Bu tecrübeyi de edindiğim için mutluyum, zor ama bir o kadar da zevkli bir lokasyon. Diğer rakip otellerle dostlukla çerçevesinde devam etmeyi tercih ediyorum ve bunu başaracağıma inanıyorum.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.