Markalaşma yolunda hızla ilerliyoruz...

Başbakan Tayyip Erdoğan, kültürel zenginliği, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle dünyanın sayılı turizm ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin, bir turizm ülkesi olarak markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Markalaşma yolunda hızla ilerliyoruz...

Başbakan Erdoğan, "Hedefimiz dört mevsimi yaşayan ülkemizin dört mevsiminde de ülkemizi dünya turizminin cazibe merkezi haline getirmek" dedi.

Erdoğan, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, farklı kültür ve medeniyetlere beşiklik eden, farklı kıtaların kesiştiği bir coğrafyada yer alan Türkiye'nin, eşsiz bir medeniyet birikimine, kültürel zenginliğe ve tarihsel mirasa sahip olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Türkiye, kültürel zenginliğinin yanı sıra coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle de dünyanın sayılı turizm ülkeleri arasında yer almakta, bir turizm ülkesi olarak markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Hükümet olarak, görev yaptığımız günden bu yana, ülkemizin sahip olduğu turizm potansiyelini çok yönlü bir şekilde ele aldık, ülkemizi ziyaret eden turist sayısında ve buna bağlı olarak turizm gelirlerinde rekor seviyede artış sağladık. Hedefimiz, Türkiye'nin mevcut turizm potansiyelini ve imkanlarını her geçen gün daha geliştirmek, turizm faaliyetlerinde çeşitliliği teşvik etmek, katma değer üretmek, dört mevsimi yaşayan ülkemizin dört mevsiminde de ülkemizi dünya turizminin cazibe merkezi haline getirmektir.

Bu düşüncelerle, Dünya Turizm Günü'nü kutluyor, turizm sektörümüzün bütün kuruluş ve çalışanlarına başarılar diliyorum.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.