Mandarin Oriental Bodrum'a yeni genel müdür

Mandarin Oriental Bodrum’a genel müdür olarak, deneyimli turizmci Harun Dursun atandı. 1 Mayıs itibariyle görevine başlayan Dursun, yurt dışı tecrübesi yüksek bir isim olarak dikkatleri çekiyor.

11/05/2018 17:28
Mandarin Oriental Bodrum'a yeni genel müdür

20 yıl boyunca Hyatt Oteller Grubu’nun Türkiye, İngiltere ve Ürdün’deki otellerinde çeşitli üst düzey pozisyonlarında görev yapan Harun Dursun, 2013–2018 yılları arasında da Ürdün’deki Grand Hyatt Amman’ın  Genel Müdürlüğünü yürütüyordu.

Harun Dursun, lisans eğitimini 1994 yılında Mersin Çukurova Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra, master eğitimini İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Strathclyde Üniversitesi’nde Uluslararası Otel İşletmeciliği Bölümü’nde dereceyle bitirdi.

Türkiye’nin ilk resmi sommelier’i 

1998 yılında Hyatt Oteller Grubu'na katılan Dursun, 2010 yılında grubun ilk Türk Genel Müdürü olarak Park Hyatt İstanbul’da göreve başladı.

Türkiye’nin ilk resmi sommelier’i unvanına sahip olan Harun Dursun, Türk Sommelier Derneği’nin de kurucu üyelerinden biri. Dernek bünyesinde başkan yardımılığı görevinde bulunan Harun Dursun, Türkiye'yi üç kere Avrupa, iki kere de Dünya Şampiyonlar Ligi’nde temsil etti; Avrupa’da üç kez yarı finalistliğe yükseldi.

İngilizce ve Almanca konuşuyor

Harun Dursun’un sektördeki geniş tecrübesi; Türkiye, İngiltere, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da otel açılışları ve dört farklı iyileştirme projesinde üstlendiği üst düzey yöneticilik görevlerinden geliyor.

Akıcı derecede İngilizce ve Almanca konuşan Dursun,  evli ve iki çocuk sahibi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.