Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde yangın...

Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde 5 yıldızlı bir otelin elektrik panosunda çıkan yangın, korkuya neden oldu. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülürken, oteldeki yaklaşık bin 500 turist başka otellere nakledildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde yangın...

Ilıca Beldesi’ndeki 6 katlı otelde dün saat 23.00 sıralarında elektrik panosundaki şaseden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle oteli duman kaplarken, turistler korku dolu anlar yaşadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine Manavgat Belediyesi, Evrenseki, Ilıca ve Çolaklı Belde Belediye itfaiyeleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Otel hızla tahliye edilirken, bazı turistler bornoz ve gecelikleriyle dışarı çıktı. Dumandan etkilenen turistlere ambulanslarda müdahale edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Çalışmaların ardından otelde konaklayan yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı turist, başka otellere nakledildi.

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, Evrenseki Belde Belediye Başkanı ve Manavgat Turizm, Çevre ve Altyapı Birliği (MATAB) AK Partili Recep Barut ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır otele gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

OTEL 2 GÜN SONRA AÇILACAK

Sunis Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, yangının, elektrik kabloların şase yapması nedeniyle çıktığını belirtti. Elektrik kablolarının erimesiyle duman oluştuğunu kaydeden Ünal, "Herhangi bir alev çıkması söz konusu değil. Misafirlerimiz bir tehlike yaşamadı. Çok şükür yangından dolayı yaralanan kimse de olmadı. Dumandan etkilenen bazı turistler ambulanslarda ayakta tedavi edildi. Misafirlerimizi başka otellere sevk ettik. Duman ve is kokusunun giderilmesi için çalışma başlattık. İki gün sonra otelimizi hizmete açacağız" diye konuştu.

OTELİN KARŞISINDAKİ MAĞAZADA DA YANGIN

Otelde yangın paniği yaşanırken, bir yangın haberi de hemen otelin karşısındaki iş merkezinden geldi. Abdullah Tavukçu’ya ait deri ve çanta mağazasının çatı katında elektrik kontağından çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle iş yerinde yaklaşık 50 bin TL’lik hasar meydana geldi. Olay yerine gelen işletme sahibi Abdullah Tavukçu, çantaları dışarıya çıkartarak kurtarmaya çalıştı. (DHA) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.