Lufthansa-THY flörtü yeniden başladı

Lufthansa, düşük fiyatlı uçuş stratejisi kapsamında Türk Hava Yolları ile görüşmelerin ileri seviyeye geldiğini açıkladı. İki şirket yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşları gerçekleştirme konusunda görüşmeler yapıyor.

31/12/2019 23:40
Lufthansa-THY flörtü yeniden başladı

Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY)  ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Geçen ay kâr uyarısı yapan Lufthansa'nın yatırımcılar için çekiciliğini artırmayı amaçlayan faaliyet planını açıklayan Spohr, bu plan ile Ortadoğu ülkelerinin hava yollarının yanı sıra düşük fiyatlı uçuş düzenleyen havacılık şirketleri ile de rekabet etmeyi hedefliyor.

Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve bu konu ile ilgili Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

THY: GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

 Öte yandan Lufthansa'nın başlatmayı planladığı uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar konusunda THY ile ileri aşamada görüşmeler yürüttüğü açıklamalarına ilişkin THY Basın Müşaviri Ali Genç, bu konu ile ilgili THY yönetiminin gündemine gelmiş, karar alınmış herhangi bir konu olmadığını söyledi. Genç, "Daha öncesinde de söylediğimiz işbirliklerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor. Ama somut anlamda THY ile Lufthansa arasında karar aşamasına gelmiş herhangi bir konumuz yok" değerlendirmesinde bulundu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.