Lufthansa’dan '5 yıldızlı' yeni koltuklar

Lufthansa’nun yüzde 50’ye kadar daha fazla yer sağlayan yeni Premium Economy Class’ı ve kişiye hizmet sunan Business Class’taki yenilikler Berlin ITB Fuarı’nda tanıttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa’dan '5 yıldızlı' yeni koltuklar
Tanıtım toplantısında konuşan Lufthansa German Airlines’ın Satış, Ürün ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof,  “Kendimize 2014 için bazı hedefler koyduk. Yeni koltukları Business Class’in uzun mesafeli uçuş filosuna yerleştirilme süreci 2015 yazında tamamlanacak. 106 uzun mesafeli uçuş yapan uçağa, tam yatabilen toplam 7 bin  koltuk yerleştirilecek. Böylece, hizmet ve ağırlama konusunda derin bir anlayışa sahip, iyi bir ev sahibi olarak özelliklerimizi daha da görünür hale getireceğiz” dedi.

Hizmetler ve ürün deneyimindeki gelişmelere ek olarak, personelin de yolcuların seyahat deneyiminin kalitesinde önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Bischof, “Hizmetimizin ve ağırlamamızın kalitesini daha da artırmak için, bütün çalışanlarımızın becerilerinden, yaratıcılığından ve iyi fikirlerinden yararlanıyoruz. Bu sayede, yolcularımızın daha da keyifli bir seyahat deneyimi yaşamasını sağlayacağız” diye konuştu.

Lufthansa’nın First Class’i ve hizmetleri, Skytrax yıldız değerlendirmesinde beş yıldız kazandı. American Academy of Hospitality Sciences (AAHS) ise Lufthansa’ya “5 Star Diamond Award” (5 Yıldızlı Pırlanta Ödülü) verdi. Beş yıldız en yüksek kalite, birinci sınıf konfor ve kişiye özel hizmet anlamına geldiği için, bu ödüller yolculara sıra dışı bir seyahat deneyimi taahhüt ediyor. Yakında bu durumun sadece First Class için değil, Lufthansa’nın bütün hizmetleri için geçerli olacağı belirtiliyor.

Kişiye özel hizmet
2014’deki temel iyileştirmeler, özellikle Business Class’e odaklı olacak. Sunulan hizmetin daha kişiye özel olması ve genel olarak süreçlerin daha esnek olması sayesinde, yolcular hiç olmadığı kadar şımartıldıklarını hissedecekler. Özel hizmetlerin sunulmaya başlanmasıyla, uzun mesafeli uçuşlarda sunulan hizmetler geliştirilecek. Burada amaç, yolcularda çok iyi bir restoranda yemek yeme hissini uyandırmak. Bu hizmetin yeni unsurları bu yaz test edilecek ve eğer başarılı olursa, 2015’den itibaren bütün uzun mesafeli uçuşlarda uygulamaya geçirilecek.

Ağustos 2014’den itibaren, Business Class’de dağıtılan seyahat kitleri de yenilecek. Samsonite’ın geliştirdiği yeni kitlerde, Yunanistan’ın lüks markası Korres’in kaliteli kişisel bakım ürünleri bulunacak. Yeni kişisel bakım ürünleri, sadece en kaliteli etken bitki maddelerinden üretiliyor. Korres’in kökeni Atina’daki en eski homeopatik eczaneye dayanıyor. Uçak tuvaletlerinde kullanılan ürünlerin de yenileneceği belirtiliyor.
Lufthansa, yeni Premium Economy Class için, çok daha konforlu, yüzde 50’ye kadar daha fazla yer sağlayan, kaliteli koltuklar tasarladı. Ayrıca sunulan yemeklerin kalitesi de Economy Class’den daha yüksek olacak. Özellikle porselen tabakların kullanılması bariz bir fark yaratacak. Premium Economy yolcuları, ek ücret ödemeden yanlarına ikinci bir bavul daha alabilecekler. Bilet satışlarına Mayıs ayında başlanacak; ilk uçuşun Ekim ayında yapılması planlanıyor. Bu yeni uçuş sınıfının bulunduğu ilk uçak Boeing 747-8 olacak. Premium Economy’ye geçişin 2015 sonunda tamamlanması bekleniyor; bu aşamada uzun mesafeli uçuş filosunda bu sınıfta toplam 3.600 koltuk olacak.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.