Lufthansa’da pilotlar, 4 günlük grev başlattı...

Alman havayolları şirketi Lufthansa’da pilotlar greve gitti. Almanya’nın önde gelen havayolu şirketi Lufthansa’nın tarihindeki en büyük greve 4 bin kadar pilot katılıyor. Pilotların sendikası Vereinigung Cockpit’in, ücretlerin iyileştirilmesi, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve iş güvencesi talebiyle gece yarısı başlattığı grev dört gün sürecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa’da pilotlar, 4 günlük grev başlattı...

Lufthansa’nın yan şirketlerinden Germanwings ve Lufthansa Cargo pilotlarının da katıldığı grevin, dört günlük maliyetinin 100 Milyon Avro'yu bulması bekleniyor. Satışları bakımından Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, günlük 160’ı uzun mesafeli olmak üzere genellikle 1,800 uçuşu bulunduğunu, bugün yapılması planlanan 1000 kadar ya da daha fazla sayıda uçuşun iptal edileceğini tahmin ettiğini açıkladı. Grev süresince 4 bin 200 uçuşun iptal edileceği sanılıyor.

Lufthansa, ülke içinde seyahat edeceklere trenle yolculuğu önerirken, uluslararası uçuşlar için yolcularını diğer havayolu şirketlerine yönlendirmeye çalışıyor. Grevden en çok Frankfurt ve Münih havaalanlarının etkileneceği belirtiliyor. Lufthansa’dan bir sözcü bugün yaptığı açıklamada, “önkoşulsuz görüşmelere yeniden başlamaya hazır olduklarını ancak, sendikanın da koşulsuz görüşmelere, ayrıca karşılanamaz ve yasal olarak kabul edilemez taleplerinden vazgeçmeye hazır olması gerektiğini” ifade etti.

Pilotların sendikası Vereinigung Cockpit de dün prensipte görüşmelerin yeniden başlamasına hazır olduğunu ancak, Lufthansa’nın bazı taleplerinden vazgeçmeye niyeti olmadığını belirtti.

Merkezi Köln’de bulunan Lufthansa, Austrian Airlines, Lufthansa Italia, İsviçreli International Airlines, ABD’den JetBlue ve İngiltere’den BMI gibi havayolu şirketlerinin sahibi ya da önemli hissedarı konumunda bulunuyor.

Pilotlar, şirketin Austrian Airlines ve Lufthansa Italia gibi ücretlerin düşük olduğu havayolları şirketlerinden pilot istihdam ederek çalışanların maliyetini kısmaya çalışabileceği gerekçesiyle iş güvencesinin artırılmasını ve yurt dışından istihdam ettiği pilotlara da Almanya’daki çalışma koşullarının uygulanmasını istiyorlar.

Almanya’da ekonomideki büyümenin geçen yılın son çeyreğinde, yüzde 0,7 büyüdüğü üçüncü çeyreğe göre yatay seyretmesi üzerine çalışanlar işlerini kaybedebileceği endişesi yaşamaya başladı. Lufthansa’nın 2008 yıllık raporuna göre, 1926 yılında kurulan şirket, 830 bin 800 adet uçuş yaptığı 2008’de 70 milyon yolcu taşıdı ve 599 Milyon Avro kar etti. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.