Limak Grubu misafirlerine güven mektubu gönderdi

Limak Otelleri Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türk turizm sektörünün 30 yıllık geçmişini değerlendirdi. Kavaloğlu, sektörün geçmişten bugüne bir başarı hikâyesi yazdığını söyledi.

30/04/2018 14:20
Limak Grubu misafirlerine güven mektubu gönderdi

Sektörün 2016'da tarihinin en zor sınavlarından birini verdiğini belirten Kavaloğlu, 2017'de toparlanmaya başladığını, bu yıl ise eski büyüme rotasına girildiğini belirtti. Kaan Kavaloğlu, "Ülkemiz terör saldırıları, hain darbe girişimi, uçak düşürme hadisesi ve yurtdışında aleyhimize yürütülen kampanyalara maruz kaldı.

Başka bir ülkede bunlar yaşansa sonuçları çok daha ağır olabilirdi. Ama turizm sektörü bunca olaya rağmen çok büyük yaralar almadan bu süreci atlatmayı başardı" diye konuştu.

Tüm misafirlerimize mektup gönderdik

Sabah'ta yer alan haberde, bu dönemde sektör oyuncularının da çok iyi bir iletişim çalışması yürüttüğüne dikkat çeken Kavaloğlu, şöyle devam etti: "Mesela Limak Grubu olarak otellerimizde kalan tüm misafirlerimize mektup gönderdik.

Türkiye'nin güvenli ve tatillerini geçirebilecekleri bir ülke olduğunu anlattık. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Sektör dernekleri olarak da pek çok kampanya yürüttük. Bizim bu zorlu süreçten çıkardığımız sonuç el ele verdiğimiz de aşamayacağımız hiçbir sorun olmadığı yönünde."

TÜKİYE DAHA CAZİP HALE GELDİ

Bu yıl 40 milyon turistin yakalanacağına inandıklarını anlatan Kavaloğlu, "Ben Hollanda ve Almanya'da ciddi bir artış bekliyorum ancak esas büyük patlamayı İngiltere, Fransa ve Polonya'da yapacağız. Özellikle Antalya büyük bir pay yakalayacak" diye konuştu.

Döviz kurundaki artışın Türkiye'ye daha cazip hale getirdiğini belirten Kavaloğlu, bunun turist sayısına olumlu yansıyacağını vurguladı. Yerli turist sayısında da bir hareketlilik beklediklerini anlatan Kavaloğlu, turist sayısındaki artışa paralel istihdamda yüzde 20 oranında bir artış öngördüklerini kaydetti.

KIBRIS BAFRA'DA YENİ OTEL AÇTIK

Limak Grubu'nun tek pazara bağlı kalmadığını anlatan Kavaloğlu, bunun avantajlarını yaşadıklarını kaydetti. Kavaloğlu, "Geçen yıl da grup olarak doluluk oranlarımız oldukça yüksekti. Bu yılın ilk üç ayı da çok iyi geçti" dedi.

Bu yıl Kıbrıs Bafra bölgesinde bin 100 yatak kapasiteli Limak Cyprus'ı hizmete açtıklarını hatırlatan Kavaloğlu, "Çok yoğun bir taleple karşılaştık. Bu otelimizin de grubumuza katılması ve turizmdeki genel iyileşmeye bağlı olarak 2018'de yüzde 30'luk büyüme hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.