Libertas Rixos Oteli'ne, "En İyi yapı" ödülü...

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Dubrovnik'te bu yıl hizmete açılan Libertas Rixos Oteli Projesi, Turizm, Seyahat & Ulaşım Kategorisinde "En İyi Yapı" Ödülüne layık bulundu. Ödülü, Tabanlıoğlu Mimarlık adına Melkan Tabanlıoğlu aldı.

31/12/2019 23:40
Libertas Rixos Oteli'ne, "En İyi yapı" ödülü...

Nakeel, EMAAR, Dubai Properties, Tanmiyat, Jones Lang LaSalle gibi dünyanın büyük yatırımcılarının desteği ve katılımı ile en etkin uluslararası emlak yatırımcıları buluşması olan Dubai Cityscape Uluslararası Gayrımenkul Yatırım ve Gelişim Fuarı 5-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Uluslararası yatırımcı ve mimarları biraraya getiren bu büyük organizasyonda fuar ve konferanslar 40 ülkeden 30 binden fazla ziyaretçiden büyük ilgi gördü.

Tabanlıoğlu'nun yapılarından örnekler...

Organizasyon kapsamında düzenlenen Cityscape 2009 Mimarlık Ödülleri yarışmasına geçen yıllarda olduğu gibi yoğun katılım oldu. Önceki senelerde yapılan değerlendirmelerde Galataport, İstanbul Modern, Levent Loft, DMC Ankara, Zorlu Center projeleri ile faklı yıllarda büyük ödülü İstanbul'a taşıyan Tabanlioglu'nun bu yıl ödül alan projesi ise, Hırvatistan'da gerçekleştirdikleri Libertas Rixos Hotel oldu.

Jüri, "Yapının öncelikle bir dönüşüm projesi olmasını ve bu çerçevede var olan değerlerin en işlevsel, kullanışlı ve yararlı bir biçimde, etkin ve yenilikçi uygulamalarla ve uyumla çevreye kazandırılmış olmasını" takdir etti. Rapora göre "Otel odalarının deniz manzarasına göre, ışığı en iyi şekilde kullanarak ve herbirinin teras ve balkonlarla konumlandırılması; otelin arka cephede, yoldan girişinden itibaren yer alan ortak fonksiyon alanlarının geniş ve ferah biçimde atriumun çevresinde bütünsel bir anlayışla yerleştirilmesi ve yine deniz manzarasından geniş bir açıyla yararlanılması; tüm yapıda akıllı ve yerinde çözümlemeler uygulanmış ve aşırılıktan uzak bir mimarlık anlayışının hakim olması" değerlendirmeleri jürinin seçiminde etkili oldu.

50 YILDAN FAZLA GEÇMİŞE SAHİP...

Türkiye'nin en büyük mimarlık şirketlerinden olan Tabanlıoğlu 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip. 1969 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nin mimarlığını yapan şirket aradan geçen yıllarda onlarca önemli projeye imza attı. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın son dönemdeki dikkat çeken projeleri arasında İstanbul Sapphire, Kanyon, Kazakistan'ın en büyük stadı olan Astana, İstanbul Modern, Galataport, Zorlu Center ve Loft gibi yapılar yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.